Alig lesz különbség a Sony Xperia Z3 és a Z2 között

1

A Sony új menetrendje szerint fél évente új csúcsmobilt mutatnak be, persze ezt nem olyan nehéz megvalósítani, ha csak az előző modellt adják ki új köntösben.

Már elég sok mindent tudunk a hamarosan bemutatkozó Xperia Z3-ról, és most a GFXBench adatbázisában is feltűnt a készülék D6603 kódnéven, ami lerántja a leplet a specifikációs részletekről. Persze a feltüntetett számok nem teljesen pontosak, de azért lehet belőlük következtetéseket levonni.

D6603-Xperia-Z3

Az 5,1 (vagy 5.15) colos kijelző felbontása marad full HD-s, a készüléket pedig továbbra is a Snapdragon 801-es processzor hajtja, Adreno 330-as GPU-val. RAM-ból 3GB áll majd rendelkezésre, a belső tárhely pedig 16GB-os lesz.

Xperia-Z3-fan-renders-3

Rajongói renderelt kép

Hátul valószínűleg marad a már ismert 20.7 megapixeles kamera, előre pedig egy 2 megapixeles szenzor kerülhet.

Az hardveres részletek tehát szinte kivétel nélkül megegyeznek a korábbi Z2-vel, és így joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért is venne majd valaki Z3-at. Persze erre is van magyarázat, hiszen az új csúcsmobil valamivel kompaktabb külsőt kaphat az elődnél.  A korábban kiszivárgott méretek szerint a Z3 mindössze 7.3 mm vastag lesz, de a szélessége és a magassága is csökken majd.

sony-xperia-z3-side

Sony Xperia Z3

Eddig ezek a főbb tudnivalók a készülékről, de reméljük, hogy lesz azért más újítás is. A bemutató szeptember 3-án lesz, a berlini IFA kiállításon.

GFXBench

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid