Alkalmazásokat tiltott be az amerikai kormányzat, le kell őket venni a Play Áruházból

0

Őrület az, ami jelenleg az Egyesült Államokban zajlik, de nekünk nem tisztünk a különböző kormányzati épületek ellen indított ostromokról értekezni. Az viszont bennünket is érdekelhet, hogy Donald Trump a minap aláírt egy olyan intézkedést, amelynek célja bizonyos kínai fejlesztésű applikációk kitiltása a Google Play Áruházból.

A hamarosan leköszönő amerikai elnök és adminisztrációja szerint ezek az appok kockázatot jelentenek, szerintük a szóban forgó alkalmazások képesek érzékeny felhasználói adatokat gyűjteni, ami egy átlagember esetében is aggodalomra ad okot, ha viszont az illető egy kormányzati munkatárs, akkor az már nemzetbiztonsági veszély.

Összesen nyolc alkalmazás került tiltólistára, ezek a Tencent QQ, a CamScanner, a SHAREit, a VMate, az AliPay, a QQ Wallet, a WeChat és az irodai szolgáltatásokat magában foglaló WPS Office. Ezek az appok 45 napon belül teljesen el fognak tűnni az amerikai Google Play Áruház kínálatából.

Az amerikai kormány attól tart, hogy ezen alkalmazások fejlesztői közeli kapcsolatot ápolnak a kínai vezetéssel, és segítenek nekik érzékeny adatokat szerezni a nyugati felhasználókról. A vádak nagyjából ugyanazok, mint amivel a Huaweit és a TikTokot illették tavaly, illetve a közelmúltban.

Érdemes megemlíteni, hogy az utasítás azt követően lép életbe, hogy Donald Trump mandátuma lejárt, így akár az is megtörténhet, hogy Joe Biden eltörli azt, vagy enyhít, bár valószínűleg lesznek fontosabb dolgai is. Ráadásul vélhetően ő sem igazán fogja töri magát a Kínával vívott kereskedelmi harcok beszüntetéséért. Persze ez még változhat a későbbiekben, egyelőre kénytelenek leszünk megvárni, amíg rendeződnek ott a dolgok.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid