A Samsung csendben törölt egy funkciót az Android 11-es frissítéssel

0

A Samsung már tavaly novemberben elkezdte kiadni az Android 11-re épülő stabil One UI 3.0 frissítéseket, azóta pedig már számos modelljükre eljutott az új szoftver. A különféle fejlesztések, optimalizációk és extra funkciók mellett olyan lehetőség is van, amit kivett a gyártó a rendszerből: már nem lehet egy fekete sávval eltüntetni a kameralyukat a Samsung telefonjain.

Amikor elkezdtek megjelenni a különféle szenzorszigetes és kameralyukas telefonok, a legtöbb gyártó igyekezett valamilyen szoftveres megoldást biztosítani ezeknek a képernyőbe belógó részeknek az elrejtésére. A Samsung is bevezette a “Hide front camera” nevű beállítást, ami egy fekete sávot jelenít meg a kijelző felső részén. Nem állítjuk, hogy így szebben néztek ki a telefonok, mint a kameralyukkal, de akiket esetleg nagyon zavart a bevágás, azok élhettek ezzel a lehetőséggel.

A GalaxyClub azonban kiszúrta, hogy a One UI 3.0-s frissítéssel kikerült ez a funkció a rendszerből, nyomtalanul eltűnt a beállítások közül. Ez valószínűleg minden Samsung telefonra igaz, amelyik megkapta, vagy meg fogja kapni az új szoftvert.

A frissítés után már nem lehet így elrejteni a kameralyukat a Samsung telefonokon

A Samsung valószínűleg úgy gondolta, hogy már elég ideje vannak lyukas kijelzős telefonjaik, és a felhasználók már megszokták ezt a dizájnt. Egy másik lehetőség, hogy egyszerűen csak látták a statisztikákon, hogy kevesen használták ezt a beállítást, és emiatt vették ki a szoftverből. Akik viszont mégis szerették, azok nagyot csalódhatnak az Android 11-es frissítésben…

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid