Alkalmazásonként lehetne a nyelvet beállítani az Android 13-ban

0

Friss jelentések szerint a Google egy úgynevezett “Panlingual” nevű funkción dolgozik, amely az Android 13-mal kerülhet bevezetésre. Ennek a segítségével lehetővé válna az, hogy akár alkalmazásonként külön beállíthassuk a használni kívánt nyelvet. Példának okáért a közösségi média applikációkat lehetne mondjuk magyarul használni, a munkával kapcsolatosakat pedig angolul, anélkül, hogy minden váltásnál átállítanánk a rendszer nyelvét.

A friss értesülések az Android Police jóvoltából kerültek nyilvánosságra, az online újság egy megbízható forrásra hivatkozva arról számol be, hogy a Google egy igen érdekes, nyelvekkel kapcsolatos funkción dolgozik, amely az Android 13 részeként debütálhat. Ennek segítségével lehetővé válik majd a nyelvek és a kapcsolódó beállítások megváltoztatása, mégpedig alkalmazásonként külön-külön.

Így például lehetséges lenne az, hogy míg a rendszer maga mondjuk angolul fut, bizonyos applikációk az általunk választott nyelven jelenjenek meg. Máris tudunk egy praktikus példát említeni, hogy mikor jönne jól ez az lehetőség: valamiért a Sony PlayStation alkalmazás csak akkor hajlandó az értesítéseket megjeleníteni, ha a készülék nyelve angolra van állítva. Igen ám, de akkor minden mást is angolul kell használni egyetlen applikáció kedvéért – ezt a helyzetet lazán orvosolni tudná a Google fejlesztése.

Persze ez egy szó szerint “játékos példa”, ám azoknak is hasznos lehetne ez az opció, akik a munkájuk miatt kénytelenek az anyanyelvüktől eltérő nyelvet használni, így a munkahelyi alkalmazásokat lehetne mondjuk angolul, a készülék felhasználói felületét és a személyes alkalmazásokat pedig a felhasználó anyanyelvén futtatni.

Az opció, amennyiben elérhető lesz, a Beállítások Nyelv és Bevitel menüjében lesz bekapcsolható. Mondanunk sem kell, hogy a funkció jelenleg még a fejlesztés korai szakaszában van. A “Panlingual” használhatósága egyébként leginkább attól függ majd, hogy az adott applikációk rendelkeznek-e integrált nyelvi lokalizációs lehetőségekkel, ugyanakkor az Android Police értesülései szerint az Android 12 fordítási API-ja képes lenne pótolni azok hiányát.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid