Hivatalos a vérnyomásmérő funkcióval és EKG-val szerelt Huawei Watch D okosóra

0

A Huawei nem csupán egy hajlítható kijelzős okostelefonnal, hanem egy vadonatúj okosórával is megörvendeztetett bennünket, ugyanis végre hivatalos a vérnyomásmérő funkcióval és EKG-val egyaránt felszerelt Watch D. A készülék egy vérbeli prémium ajánlat, ehhez mért árcédulával, lássuk röviden, hogy mit is tud!

A Huawei Watch D okosóra megjelenítője egy 1,64 hüvelykes AMOLED érintőképernyő, amelyen 456 x280 pixel sorakozik, ez pedig 326 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. A külső borítás alumíniumból készült, amelyet kétféle színben kínál a kínai gyártó: fekete és titán. Az okosóra pántja fluoro-gumiból készült, kérhető közepes és nagy méretben egyaránt, az előbbi 11,8, az utóbbi pedig 13,3 cm hosszúságú.

A készüléket ellátták a szokásos egészségügyi és fitnesz funkciókkal, tehát van lépésszámláló, pulzusmérő, monitorozza az alvási minőséget, és képes mérni a vér oxigénszintjét is. Ami a Huawei óráját kiemeli a konkurens ajánlatok közül, az a vérnyomásmérés és az EKG. A vérnyomásmérés általában egy eléggé pontatlan dolog szokott lenni okosórákon, ám ezúttal a Huawei TruBP-nek köszönhetően, amely mikro légpumpákat alkalmaz a vérnyomás csuklón keresztüli méréséhez, meglehetősen pontos eredményekre lehet számítani, 3 Hgmm hibahatárral.

Ami pedig az EKG funkciót illeti, TruSeen 5.0+ technológia került alkalmazásra, amely nyolc kör alakú fotoelektromos érzékelőt, valamint egy páros fényforrást használ ívelt zafírüveg lencsével és PVD bevonatú EKG elektródákkal kiegészítve az interferencia kiszűrésére, ami még precízebb méréseket eredményez. A gyártói promóció szerint az okosóra képes érzékelni az érelmeszesedés, a szívritmuszavart és az alvási apnoé kockázatát. A gyártó még azt is biztosítja, hogy a felhasználók a lehető leghamarabb online konzultációt kapjanak szakértőktől, akik segíthetnek megérteni az óra által mért egészségügyi adatokat.

A Huawei állítása szerint 301 kínai kórházzal működtek együtt, amikor a Watch D pontosságát és megbízhatóságát tesztelték, ennek megfelelően a készüléket a Kínai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság II. osztályú orvostechnikai eszközként regisztrálta. A Huawei Watch D további említésre méltó jellemzői közé tartozik a hőmérséklet-érzékelés, a multifunkciós NFC modul, illetve arról se feledkezzünk meg, hogy a külső borítás az IP68 minősítésnek megfelelően ellenáll a vízzel és a porral szemben.

A kínai gyártó még nem publikálta az okosóra belsejében található akkumulátor kapacitását, ugyanakkor azt ígéri, hogy átlagos felhasználás mellett az egyhetes üzemidő simán megvan. A Huawei Watch D december 25-től kapható, első körben természetesen Kínában, ahol helyi pénzről átszámítva nagyjából 470 dollárért, vagyis cirka 153 ezer forintért lehet beszerezni. Globális forgalmazásról egyelőre még nem esett szó.

Forrás: GizmoChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid