Állítólag felrobbant egy Redmi 6A és meghalt a tulajdonosa, a Xiaomi nyomoz

0

Egy YouTube-videós szerint a nagynénje egy Redmi 6A készülék miatt hunyt el, ami a szerencsétlen asszony fejének közelében robbant fel. A hölgy a párnája mellett tartotta az okostelefont, egyik éjjel pedig robbanásszerű hangot hallottak a szobájából, aminek a forrása a mobil volt. A nő aludt miközben a robbanás történt, és a videós szerint nagynénje korai halálához ez a baleset vezetett. A Xiaomihoz is eljutott az eset híre, amit nem vettek félvállról, és azonnal elkezdték kivizsgálni azt.

A Twitteren az @mdtalk16 felhasználónevet viselő YouTuber szerint a Delhi régióban élő nagynénje az általa birtokolt Redmi 6A okostelefon akkumulátorának robbanása miatt hunyt el.

Állítását bizonyítandó közzétett egy képet arról, ami a mobilból maradt, illetve a szerencsétlen nőről, ahogyan egy vértócsában fekszik az ágyon. A felhasználó a képaláírásban a Xiaomit arra szólította fel, hogy segítsenek nekik, mivel állítása szerint:

Ez egy nehéz időszak számunkra. A gyártó felelőssége, hogy támogasson (bennünket).

A Xiaomi azonnal reagált a posztra, amint tudomást szerzett róla. A gyártó indiai részlegének közösségi menedzsere hangsúlyozta, hogy a vásárlók biztonságánál nincs fontosabb, és hogy rendkívül komolyan veszik az ilyen eseteket. Azt is közölte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy elérjék az elhunyt nő gyászoló családját és kiderítsék, mi okozhatta az incidenst.

Ez maradt a telefonból

A posztot publikáló videós azt is hozzátette, hogy a nagynénje és a családja szerény körülmények között él, fia az indiai hadseregben szolgál, és az asszony kizárólag telefonálásra, valamint YouTube-videók megtekintésére használta készülékét. Egyelőre nem tudni, milyen irányt vesz ez az ügy, de mihelyt többet tudunk, tájékoztatni fogunk bennetek is.

A Xiaomi azonnal reagált

Nem ez az első hasonló eset a mobilok történetében, még ha szerencsére mostanában nem nagyon hallani hasonlóról, arról pedig még ritkábban, hogy valaki halálos sérülést szenvedjen az okostelefonja miatt. A tragédia hátterében rengeteg indok állhat, a hibás készülék mellett lehetett harmadik féltől származó töltő, vagy valamilyen sérülés is a háttérben, nagyon sokan használják – helytelen módon – a földre ejtett, majd ezután megrepedt, eldeformált mobilokat is tovább, anélkül, hogy márkaszerviz segítségét kérnék. Találgatni nem akarunk, mindenesetre hatványozottan azt javasoljuk, hogy ne aludjatok a telefonotokkal, ne vigyétek az ágyba, és ha este töltőre teszitek, az ha lehet, legyen minél messzebb tőletek.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid