Még a 2017-es OnePlus mobilok is megkapják az Android 10-et

0

Androidos berkekben sajnálatos módon nem igazán megszokott jelenségről lesz most szó, egészen pontosan két 2017-es csúcsmodell frissüléséről a legújabb rendszerre. A szóban forgó modellek a OnePlus 5 és az 5T, amelyekre hamarosan eljuthat az aktuális zöld robotos disztribúció. A hírek forrása egy felhasználó a kínai gyártó fórumáról, de egyelőre még nem érkezett hivatalos bejelentés a frissítésről.

2 év után általában el szokták engedni még a csúcstelefonokat is a gyártók, de egyre több kivétel akad ez alól a szomorú gyakorlat alól, a OnePlus pedig mindig is példásan teljesített, ha a mobiljaik naprakészen tartásáról volt szó. A gyártó hivatalos fórumán egy bizonyos G_Ranjan_lenka_jAWE tudatta a nagyvilággal, illetve az internet népével, hogy a lassan 3 éves okostelefonok megkapják az Android 10 operációs rendszert.

Az új rendszer hozza a szokásos dolgokat, tehát megkapjuk a teljes képernyős gesztusokat, de a helymeghatározással kapcsolatos adatvédelmi beállítások is komoly fejlődésen estek át a korábbi kiadásokhoz képest. Bizonyos újítások viszont már a OnePlus érdemei, ilyenek például az újraszabott felhasználói felület, vagy az, hogy az Üzenetek app ezután blokkolja a kéretlen tartalmakat kulcsszó alapján, de kamerás téren is vannak változások, a gyártó csiszolt valamennyit a telefonok elektronikus képstabilizációján.

A Game Space is bemutatásra került, és bár maga a szoftver a rendszerhez köthető, azt a későbbiekben már a Play Áruházon keresztül fogják frissíteni. Ez lényegében egy gamereknek létrehozott launcher, amellyel többek között könnyedén el lehet érni a telefonon található játékokat.

A frissítéshez szükséges adatcsomag közel 2 GB lesz, ha minden igaz, hamarosan érkezni fognak az értesítések, hogy elérhető az új rendszer. Habár valószínűleg ez az utolsó főverzió, amit a két okostelefon megkap, jó látni, hogy a közel 3 éves mobilokról sem feledkezett meg a gyártó.

Ti használjátok még a OnePlus 5 vagy 5T modelleket?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid