A Sony megmutatta, miért különleges az Xperia 1 II kamerája

0

Akárcsak a 64-es kórterem balatoni nyaralása, a Sony Xperia 1 II sem lett éppen olcsó, az 1199 eurós ár pedig sokaknak még akkor is húzós, ha a készülék mellé a legtöbb helyen Sony WH-1000XM3 fejhallgatót adnak elrendelés esetén, ami piacvezetőnek számít a zajszűréssel rendelkező fejesek között. Hogy valamennyire meg tudjuk érteni a vastag árazást, a japán gyártó most publikált néhány hivatalos promóciós videót, amelyek a készülék kameráit helyezik előtérbe.

A Sony telefonos kamerái mindig is központi elemei voltak a korábbi Xperia mobiloknak, még akkor is, ha nem mindegyik volt egyértelmű sikernek tekinthető. A Sony Xperia 1 II esetében azonban kiváló minőségű videókat és fotókat ígérnek, hála a továbbfejlesztett hardvernek és szoftvernek. Ezek a főszereplői a frissen debütált videóknak is, amelyeket a Sony a saját YouTube-csatornáján tett közzé.

A rövid kedvcsinálók közül az egyik legérdekesebb az, amelyik a készülék mesterséges intelligenciával működő fókuszáló rendszerét mutatja be. A kamera MI-t használ, hogy a látóterében lévő tárgyakat azonosítsa, majd ezután kiválasztja azt, amelyik szerinte a képed központi eleme lesz, és igyekszik arra fókuszálni.

A mesterséges intelligencia tárgyfelismerő funkcióját egy 3D ToF érzékelő is segíti, ami egy pár méteres távolságon belül minden tárgyról készít egy topográfiai térképet. Mivel a ToF szenzorok általában a fénytől teljesen függetlenül működnek, az autófókusz funkció valószínűleg remekül teljesít kedvezőtlen fényviszonyok között is.

Mindenképpen érdemes megtekinteni azt a videót is, amin a gyártó maga mutatja be nagy vonalakban a Sony Xperia 1 II készüléket működés közben. Nem csupán a kamerákról, de a telefon 5G támogatásáról, teljesítményéről, a megjelenítőjéről, valamint az üzemidőről is szót ejtenek. Angol tudás a videók teljes élvezetéhez nem hátrány, de szerintünk nem is feltétel. Nektek mennyire jön be a Sony új zászlóshajója?

Forrás: SonyXperia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid