Ilyen lehet a Huawei kijelző mögé épített kamerás telefonja

0

A Huawei már nagyban dolgozik az első olyan mobilján, ami kijelző mögé épített “láthatatlan” kamerával érkezik, és néhány nemrég kikerült szabadalmi iratból kiderült, hogy milyen is lehet ez a készülék.

Valójában két mobil terve is szerepelt a Huawei által benyújtott dokumentumokban, de ezek előlapja teljesen megegyezik, csak a hátlapjuk más, azon belül is a kamerák elrendezésében van különbség. Nagy valószínűséggel a szabadi iratok beadásakor még nem döntötték el a végleges dizájnt, éppen ezért több verziót is készítettek.

Íme a két terv:

A mobilok egyik érdekessége, hogy nincs rajtuk egyáltalán oldalsó gomb, talán valamilyen kapacitív érintőfelülettel pótolná őket a gyártó. A legnagyobb hangsúly persze ezúttal a kijelzőn van, ami két oldalt hajlított, kerete szinte egyáltalán nincs, a szelfikamera pedig teljesen rejtett.

Eddig is voltak már megoldások a notch és a kameralyuk ellen, de az igazán nagy durranás a kijelző mögé épített szenzor lesz, ami normál esetben teljesen láthatatlan.

A Huawei esetében a Mate S2 lehet az úttörő, ami valamikor az év második felében érkezik a hírek szerint. Ha emlékeztek, az 5 évvel ezelőtti Mate S szintén egy nagy újítást hozott, a nyomásérzékeny kijelzőt, és azóta nem kapott utódot.

A “normál” csúcsmodellek, vagyis a Mate 40 sorozat valószínűleg még nem kapja meg az új kameratechnológiát, szélesebb körben csak jövőre várható a kijelzőbe épített láthatatlan szenzorok elterjedése.

Forrás: LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid