Android 11-re frissült a Nokia 5.3

0

Nagyjából egy évvel a debütálása után végre megérkezett az Android 11 operációs rendszer a Nokia 5.3 okostelefonra. Habár már lassan a következő zöld robotos ökoszisztémának örülhetünk, azért még így is klassz, hogy egy alacsonyabb árkategóriás készülékkel törődik a gyártója.

Mondjuk a Nokia nevet jelenleg birtokló HMD esetében a frissítésekkel eddig sem volt probléma. A Nokia 5.3 frissítését elsőként Kambodzsa, Hongkong, India, Indonézia, Indonézia, Laosz, Makaó, Malajzia, Mianmar, Nepál, Srí Lanka, Svájc, Tajvan és Vietnam kapja meg. A gyártó a frissítést a jóváhagyott piacok 30 százalékára azonnal, majd augusztus 6-ra az összes validált régióban hozzáférhetővé teszi. Az ezt követő hetekben pedig még további területeken is megkezdik a frissítést.

Nokia 5.3

A letöltendő adatcsomag megközelítőleg 1,67 GB-os, és részét képezi a júniusi biztonsági folt is. A telepítést követően a felhasználók megkapják a jól ismert Android 11 újításokat, vagyis olyan finomságokat, mint az egyszeri alkalmazásengedélyek, a natív csevegőbuborékok vagy a frissített adatvédelmi kapcsolók.

A Nokia 5.3 egészen korrekt ajánlatnak mondható az alsóbb kategóriákban a maga 6,55 colos HD+ IPS kijelzőjével, Snapdragon 665 lapkakészletével, 4 kamerás hátlapi képrögzítő rendszerével, valamint 4000 mAh kapacitású akkumulátorával. Az új Android rendszernek köszönhetően pedig még tovább megőrizheti a funkcionalitását.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid