Bemutatták a Realme MagDart töltéstechnológiát és a hozzá tartozó eszközöket

0

A Realme bemutatta a MagDart ökoszisztémát, ami nem csupán egyetlen mágnesesen csatlakozó töltőből, hanem több eszközből áll. Tokot, powerbankot és adaptert is tartalmaz az új rendszer, amely nem csupán a korábban bemutatott Realme Flash koncepció mobil mellé lesz használható, de egy már meglévő okostelefonnal is.

A Realme GT alapból ugyan nem kompatibilis az Apple MagSafe technológiáját idéző megoldással, ám egy tok segítségével ez áthidalható. A készülék eredetileg nem támogatja a vezeték nélküli töltést sem, de a kiegészítővel már igen, és vélhetően további hasonló tokok is megjelennek majd a jövőben, más modellekhez. A bumper tok tartalmazza a szükséges MagDart modult, és egy teljesen működőképes USB-C portot is biztosít.

A MagDart 50 wattos töltési sebességet kínál, ezzel a leggyorsabb okostelefonokhoz szánt mágneses vezeték nélküli töltőnek számít a világon, legalábbis jelenleg. Egy 4500 mAh kapacitású akkumulátor nagyjából egyetlen óra alatt tölthető fel teljesen, vagyis majdnem olyan gyorsan történik az elveszett elektronok pótlása, mint egy kábeles SuperDart töltővel, amelynek szintén 50 wattos a teljesítménye (de egy kicsit kevesebb veszteséggel dolgozik).

Hogy ne legyenek gondok, a folyamat közben egy beépített ventilátor igyekszik szabályozni a hőmérsékletet.

Utazáshoz mondjuk kevésbé optimális, de ezt hivatott orvosolni ez a 15 wattos, kis méretű MagDart töltő.

A szerkezet egy mindössze 3,9 mm vastag konstrukció, így vékonyabb, mint az Apple MagSafe. Ez úgy vált lehetségessé, hogy az áramkörök nagy részét közelebb szerelték az USB kábel másik végéhez, így az ellenkező oldalon csak a tekercs található. Habár a maximális teljesítmény csupán 15 watt, a töltő képes egy 4500 mAh-s teleppel bíró okostelefont 90 perc alatt újratölteni.

Van egy másik vezeték nélküli töltő is, ez inkább afféle állvány, de valójában két funkciót is ellát. A mobilt tartó rész egy powerbanket rejt magában, a lecsatlakoztatható modul menet közben is képes táplálni a készüléket.

A Realme arra is ügyelt, hogy az újdonság jól nézzen ki, van műbőr és alumínium borítással rendelkező változat is. A MagDart rendszer mágnesei természetesen rögzítik a külső aksit, így semmi akadálya annak, hogy töltés közben használjuk az okostelefont.

A MagDart ökoszisztéma azonban nem csak ezekből az eszközökből áll, ott van például a MagDart Beauty, ami egy felpattintható gyűrűs lámpával bír. Saját teleppel ez a megoldás nem rendelkezik, a telefon aksiját használja, fordított vezeték nélküli töltés révén. A világítótest 60 LED-ből áll, fényereje és színhőmérséklete beállítható.

A MagDart Wallet egy tárca, ami szinten alumínium és műbőr verziókban kapható, akárcsak a powerbank. Elfér benne három bankkártya, a tárca ezen kívül még egy beépített állványt is tartalmaz, ezzel ki lehet támasztani a készüléket filmezés vagy videohívás közben.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdik meg a MagDart cuccok forgalmazását, és azt sem árulták még el, hogy mennyibe fognak kerülni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid