Android 13-ra frissül… a Windows 11

0

Az elsőre furán ható cím talán nem is annyira fura azoknak, akik a számítógépükön Windows 11 rendszert használnak, Insider tagok, és szokták használni a funkciót, ami lehetővé teszi egyes Android alkalmazások futtatását PC-s környezetben. Azelőtt erre csak emulátorral volt lehetőség, de a cirka egy évig tartó tesztelést követően egy stabil, Android 12-n alapuló funkció jelent meg ősszel a Windows 11-en belül. Most ez az alrendszer is megkapja a maga Android 13 frissítését, akárcsak az okostelefonok vagy táblagépek.

Az úgynevezett Windows Subsystem For Android vagy röviden WSA gyakran kap frissítéseket, ezek ráadásul általában rengeteg újdonságot hoznak, így nem meglepő, hogy az Android 13 frissítés is egészen hamar befutott, igaz, a Microsoft egyelőre csak egy béta verziót tett közzé a megfelelő csatornákon. A GitHubon részletezik, hogy milyen újításokkal érkezik a rendszeren belüli rendszer.

Egyebek mellett számítani lehet az alkalmazások gyorsabb indítására SSD meghajtókon, javul az egérrel történő bevitel, kalapáltak a stabilitáson, javult az applikációk átméretezése, stabilabbá tették a vágólapot, stb. Sajnos azért akadnak olyan hiányosságok, amelyek továbbra is részét képezik a WSA-nak, mint például a korlátozott földrajzi hozzáférhetőség, illetve az Amazon Appstore-ban – erre épül ez az egész alrendszer – rengeteg app még mindig nem érhető el, eléggé szerény a választék a Play Áruház gigászi kínálatához képest. Persze lehet APK fájlokat is telepíteni, de azért ez jelent némi extra macerát a felhasználók számára.

Ha valaki szeretné kipróbálni az újdonságokat, Insider tagnak kell lenni, és a Microsoft-fiókkal külön regisztrálni kell a Preview programra, aztán türelemmel kivárni azt az akár egyhetes időtartamot, amíg az Amazon alkalmazásboltja, amelyet a Microsoft Store-on keresztül lehet elérni, frissül az új lehetőségekkel. Mivel most kezdődött a bétatesztelés, valószínűleg heteket kell várni, amíg a stabil verzió megérkezik a Windows 11 rendszerre.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid