Android 5.0 Lion – ez lehet az új verzió neve!

1

A nyáron leleplezett Android L akkor még nem kapta meg a végleges nevét, és az 5.0-ás verziószám sem volt teljesen biztos. Később kiderült, hogy LMP (valószínűleg Lemon Meringue Pie) kódnévvel illetik a fejlesztők az új Androidot. Persze ahogy a KitKat esetében is az utolsó pillanatban módosult az elnevezés, úgy ez most is lehetséges.

Egy friss GFXBench képernyőmentés nemcsak az új Nexus mobil (Nexus 5 (2014)?) tulajdonságairól rántja le a leplet, hanem a következő Android verzió nevéről is. A kép alapján a készüléken az Android 5.0 (Lion) teljesít majd szolgálatot, ami azt jelenti, hogy marad a Nestlével való megállapodás, és a tavalyi KitKat után, most egy újabb népszerű csoki kerülhet a képbe.

nexus-5-android-l

Az egyéb adatokból kiderül, hogy egy 5.2 colos QHD-s kijelzővel rendelkezik majd a Nexus 5 (2014) és a Snapdragon 805-ös processzor hajtja a készüléket. A RAM mennyisége 3 GB, a belső tárhely pedig 32 GB-os.

Persze érdemes fenntartással kezelni a hírt, mivel a kiszivárgott kép simán lehet kamu is. Az igazság valamikor október-november környékén derülhet majd ki, amikor az új Nexus mobil és az Android L végleges verziója is bemutatkozik.

PhoneArena, @EmtLeaks

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid