Android és Harmony OS – akár két rendszerrel is jöhetnek a Huawei mobiljai

0

A Huawei számára továbbra is komoly probléma, hogy az újabb telefonjaira nem telepíthet Google-appokat az USA tiltása miatt, és ha nem oldódik meg a jelenlegi helyzet, akkor muszáj lesz más megoldást találnia. Az egyik ilyen lehetőség a “dual-boot”, vagyis hogy két operációs rendszer is lesz a mobiljaikon.

A Huawei bár már javában fejleszti a saját rendszerét, a Harmony OS-t, ez egy darabig valószínűleg nem lesz annyira kiforrott és funkciógazdag, mint az Android. Persze sokan kíváncsiak rá, és szívesen ki is próbálnák, ha lenne rá lehetőség, ezért a gyártó állítólag fontolóra vette a dual-bootos megoldás alkalmazását.

Ez annyit jelent, hogy két operációs rendszer is van a készüléken, ami a Huawei esetében az Android és a Harmony OS lenne. A felhasználó a bekapcsoláskor választhatná ki, hogy melyik induljon el, mindkettő szabadon használható lenne. Így nem kellene már a vásárláskor eldönteni, hogy melyik rendszert szeretnénk, megkapnánk mindkettőt egyetlen mobilban.

Ezzel egy komoly löketet kaphatna a Harmony OS terjedése, hiszen nem igazán lenne kockázat egy ilyen telefon beszerzésén. Ha nem tetszik valakinek a Huawei saját rendszere, akkor átválthatna az Androidra. Persze ha a szankciókat nem oldják fel, akkor továbbra sem lesz Play Áruház és más Google-szolgáltatások, ám a kínai gyártó már dolgozik ezeknek a pótlásán. Jön a HMS (Huawei Mobile Services), és a saját alkalmazásbolt, az AppGallery is bővülni fog.

Neked hogy tetszene egy dual-bootos Huawei mobil?

Forrás, Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid