Bárkit beengedhet a Samsung Galaxy S10 ujjlenyomat-olvasója, ha a tulaj ilyen védőfóliát használ

0

A Samsung Galaxy S10, illetve a Note 10 modellek egy teljesen új, ultraszónikus ujjlenyomat-olvasóval bírnak, ami a képernyőbe van beépítve, ám úgy néz ki, hogy a technológia még nem teljesen kiforrott, ugyanis a napokban komoly biztonsági hibára derült fény.

Már a mobilok megjelenése előtt is voltak pletykák arról, hogy a védőfólia rontja majd az ujjlenyomat-olvasó működését. Az ultraszónikus szenzor ugyanis hanghullámokat bocsájt ki, és ezek visszaverődéséből ismeri fel az ujjunk felületét. A kijelzőre helyezett védelem szerkezete, és a megnövekedett távolság azonban ronthatja a hatásfokot. Ezt elméletileg sikerült kiküszöbölni, a márkásabb védőfóliákkal valószínűleg nincs gond, az olcsóbbak azonban teljesen megzavarhatják az érzékelőt.

Néhány olcsó gél kijelzővédő fólia az eBay-ről

Az egyik brit felhasználó azt tapasztalta, hogy egy olcsó, eBay-ről rendelt gél kijelzővédő fóliának köszönhetően gyakorlatilag bárkinek az ujjára felold a Galaxy S10 mobilja, nem csak a sajátjára. A probléma oka az lehet, hogy a szenzor a fólia saját textúráját ismeri fel a használó ujjlenyomata helyett, így bármilyen érintésre felold a készülék. Ez elég súlyos biztonsági hiba, sokan valószínűleg észre sem veszik, hogy nem ér semmit a védelem.

A Samsung reagált is a hírre, és közleményben tudatták, hogy már dolgoznak a szoftverfrissítésen, ami javítja majd a hibát. Addig is azt javasolják az érintetteknek, hogy az ujjlenyomat helyett valamilyen más feloldási módot állítsanak be.

Források: The Sun, Reuters, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid