Snapdragon 735-el debütál a Nokia 8.2 5G

0

Ha valaki mostanában az 5G okostelefonokra gondol, valószínűleg egy méregdrága Samsung vagy Huawei csúcskészülék jelenik meg lelki szemei előtt, amelyek tényleg egy ökör árába kerülnek, már ha lehet őket kapni egyáltalán. Persze nem mintha olyan nagyon elterjedt lenne az új telekommunikációs szabvány, hogy mindenkinek szaladnia kellene bármilyen telefonért, ami támogatja azt, de azért nem volna rossz egy olcsóbb alternatíva. A Nokia brandet birtokló HMD Global valami ilyesmin dolgozhat, a neve pedig Nokia 8.2 lehet.

A NokiaPowerUser csapatának van egy anonim forrása, aki szerint a HMD Global egy Nokia 8.2 nevű készülék fejlesztésén tevékenykedik. A mobil belsejében egy még be sem jelentett Qualcomm lapkakészlet fog dolgozni, egészen pontosan a Snapdragon 735. A chipset a jelenlegi 730-as Snapdragont hivatott váltani, teljesítmény tekintetében pedig nem sokkal a szintén leleplezésre váró, ám csúcskategóriás Snapdragon 865 alatt lesz.

A srácok értesülései nem lehetnek teljesen zöldségek, mert a Nokia korábban már célozgatott egy még nem debütált Snapdragon 700-as szériás lapkával szerelt okostelefonra, ami 5G támogatással is rendelkezni fog. A cég utalásai szerint egy 7 nanométeres csíkszélességű chipről van szó, ami következő generációs mesterséges intelligenciával nyűgözhet majd le bennünket.

A NokiaPowerUser-es kollégák azt is tudni vélik, milyen kiszerelésekben lehet majd megvenni a telefont, az alapmodell 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel lesz kapható, de készítenek majd 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral forgalomba kerülő variánst is. A legkomolyabb verzió 8 GB RAM-ot, valamint 256 GB tárhelyet állít majd csatasorba a már említett Snapdragon 735 chipset mellett. A szóbeszédek szerint a Nokia 8.2 pop-up kialakítású előlapi képrögzítővel, keret nélküli kijelzővel, és egy kör alakú hátlapi kameramodullal debütál, melynek elsődleges érzékelője egy 64 megapixeles szenzor lesz. A készüléket várhatóan a 2020 februárjában megrendezésre kerülő MWC expón mutathatják be, Barcelona városában.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid