Android Go rendszerrel debütált a Nokia C2

0

A HMD menedzselte Nokiának újabb készülékkel gazdagodott a termékpalettája, ezúttal egy belépőszintű mobillal, ami a Nokia C2 névre hallgat, és Android Go operációs rendszert futtat. A telefonnak sikere lehet az alsóbb kategóriákban, és bár egyelőre nem tudni, mennyiért fogjak forgalomba helyezni, annak nincs akadálya, hogy röviden megismerkedjünk a főbb jellemzőivel. 

Nem lehet állandóan felsőkategóriás okostelefonokról értekezni, néha beszélni kell az alsóbb szegmensekről is, itt próbál majd hódítani a Nokia C2. A mobil Android 9 Pie Go operációs rendszert futtat, amelynek működését egy Unisoc lapkakészlet teszi lehetővé.

A chipset egy négymagos processzort dolgoztat 1,4 GHz-es órajelen, mellette 1 GB RAM, valamint 16 GB bővíthető tárhely foglal helyet, utóbbit egy akár 64 GB-os micro SD kártyával is meg lehet toldani.

A megjelenítő viszont IPS, ennek lehet örülni, 5,7 colon pedig még elviselhető a HD+ felbontás, és a 18:9 képaránynak köszönhetően az egykezes használat sem lehetetlen.

A Nokia C2 kamerái hozzák az alapokat, a hátoldalon egy 5 megapixeles f/2,2 rekeszértékű, míg az előlapon egy szintén 5 megapixeles modul foglal helyet, csodákat nem érdemes remélni, de közösségi oldalakra posztolni még bőven megteszik ezek a szenzorok is. Az elő- és a hátlapi kamerákat is segíti egy LED villanó. A készülék belsejében 2800 mAh kapacitású aksi őrzi az értékes energiát, a telep töltése micro USB porton keresztül történik, 5 wattos teljesítménnyel.

A Nokia C2 kék és fekete színekben lesz kapható, és a készülék felszereltségét fülhallgató kimenet és FM rádió is gazdagítja. Egyelőre nem tudni tehát, mely piacokon és mennyiért lesz kapható, de hamarosan ezeket az információkat is megosztja velünk a gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid