Android M vs Android Lollipop – a különbség képekben

4

A Google múlt héten leplezte le az új Android M-et, aminek a végleges nevét még nem tudjuk, a kinézet és a funkciók azonban már nagyjából ismertek. A rendszer fejlesztői változata meg is jelent néhány Nexus készülékre, így látványos összehasonlítás készíthető a Lollipoppal.

Az Android Lollipop teljesen megújult felületet hozott, amit el is neveztek Material Designnak. Az új stílust viszi tovább az M is, azaz nincsenek akkora változások, mint a korábbi rendszerekhez képest. Apróbb kinézetbeli eltérések azért vannak, és a legfontosabbakat meg is mutatjuk.

1. Lezárt képernyő

Lecserélték a telefon gyorsindítóját a Google Asszisztensre.

1-Lock-screen

2. Alkalmazáslista

A korábbi vízszintes elrendezést függőlegesre cserélték, az appok betű szerint csoportosítva sorakoznak, fent megjelent egy kereső, és külön sávba kerültek a kedvenc alkalmazások.

2-App-drawer

3. Értesítési panel

A Ne zavarjanak mód már nem a hangerő gomb lefele nyomkodásával érhető el (ez megint a Néma módot hozza elő, hurrá!), hanem egy külön kapcsolót kapott a gyorsbeállítások között.

3-Notifications-panel

4. Widgetek

Szintén függőleges nézet váltja fel a korábbi vízszintest.

4-Widgets-pane

5. Google Asszisztens

Megjelenik a kedvenc alkalmazások sávja.

5-Google-Now

6. Telefon

Változott a hívásnapló.

6-Phone-app

7. Témák

Míg a Lollipop gyárilag csak fehér hátterű témát kínált, addig az Android M-ben válthatunk világos és sötét között. Ez utóbbi kevésbé fárasztja a szemet, így mindenképpen egy fontos újításról van szó.

7-Dark-theme-for-the-settings

Bónusz

Alkalmazásengedélyek az Android M-ben (mindkét screenshot az M-ből). 8-ra csökkent a kiadható engedélyek száma, és ezek utólag is visszavonhatók bármelyik apptól.

8-Apps-menu-3

Memóriamenedzsment: Az átlagos és a maximális RAM-használatot is láthatjuk, ezen kívül kiírja a rendszer, hogy melyik app fut folyamatosan, és melyik ritkábban.

Android-M-new-RAM-manager

Ezek voltak tehát a fontosabb látható változások, egyáltalán nincs nagy különbség a Lollipophoz képest, de azért van pár hasznos és érdekes újítás.

forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid