Android Q rendszerrel bukott le a Google csúcsmobilja

0

Bár a mi személyes ízlésünk szerint történhetne akár kétszeres sebességgel is, de azért lassacskán a legtöbb gyártó elkezdi frissíteni készülékeit az aktuális Android operációs rendszerre. Az Android Pie augusztusban került bejelentésre, és még csak nagyon kevés mobilra jutott el, ám a legújabb jelek szerint a Google már keményen fejleszti a következő iterációt, az Android Q-t.

Nyilván egyelőre gőzünk sincs, milyen nevet fog kapni a következő zöld robotos rendszer, de a legfrissebb jelek alapján a keresőóriás gőzerővel dolgozik a disztribúción. Egy Google Pixel 3 XL készülék nemrégiben feltűnt a GeekBench adatbázisában, mégpedig Android Q operációs rendszerrel. A szintetikus tesztalkalmazás listázása alapján már most létezik egy korai változata a jövőre érkező Androidnak, ami valószínűleg már a 10-es verziószámot kapja majd.

Az Android Q jelenlétén kívül túl sok érdekesség nincs a listázásban, Qualcomm lapkakészlet, 4 GB RAM és a megszokott pontszámok láthatóak itt. Egyelőre nagyon keveset tudni magáról az operációs rendszerről, de az biztos, hogy a következő változat Treble támogatással fog bírni, ami a korábbiaknál gyorsabb frissítéseket jelent majd a gyakorlatban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid