Android rendszerű Nintendo Switch kihívót fejleszthet a Qualcomm

0

Az Android Police és az XDA Developers értesülései szerint a Qualcomm jelen pillanatban is egy hordozható játékkonzolon dolgozik, ami erőteljesen hasonlíthat a Nintendo Switch-re. A készülék Android operációs rendszert futtathat, és képes lesz csatlakozni az 5G hálózatokra.

A fejlesztés alatt álló szerkezet jelenlegi verziója erőteljesen hasonlít a már említett Nintendo Switch-re, aminek lecsatlakoztatható Joy-Con-szerű vezérlői vannak mindkét oldalán, a megjelenítője pedig 6,65 hüvelykes képátlóval bír. Az amerikai chipgyártó konzolja, ha minden igaz, Android 12 rendszert fog futtatni, viszont telefonálni nem lehet majd vele. Az alkatrészek között szerepel egy egészen méretes, 6000 mAh kapacitású akkumulátor is, ami támogatja a Qualcomm saját fejlesztésű Quick Charge gyorstöltési metódusát.

A készülékre, akárcsak ihletadójára, ugyanúgy külső kijelzőt lehet majd csatlakoztatni, továbbá rendelkezik Bluetooth és GPS chippel, duál zónás haptikus vibromotorral, illetve még egy SD kártya foglalatnak is lesz rajta hely. Arról is szó esett, hogy az eszköz aktív hűtéssel fog rendelkezni, ez nem volna meglepő, hiszen a Nintendo üdvöskéje is rákapcsol, ha forrósodik a belseje, és annak is egy ARM lapka a lelke. A megjelenítő állítólag Full HD+ felbontással bír, és a konzolra nem kerülnek kamerák.

Ezekben az értesülésekben sajnos az egyáltalán nem tiszta, hogy valamilyen más gyártók részére alkotott referenciagépről, vagy egy valóban a későbbiekben forgalomba kerülő konzolról van-e szó. Az Android Police forrásai szerint utóbbi forgatókönyv a valószínű, a fejlesztés alatt álló készülék 2022 első negyedében debütálhat, mégpedig megközelítőleg 300 dolláros áron. Az XDA Developers fejlesztője, Mishaal Rahman ilyen árazás mellett nem feltételezi, hogy egy felsőkategóriás Snapdragon chip zakatolna az állítólagos konzol burkolata alatt, viszont a jelenlegi prototípus belsejében mégis Snapdragon 888 végzi a számításokat.

A Qualcomm a Nintendo Switch sikeréből akar egy szeletet?

Rahman azért megjegyzi, hogy a készülék modellszáma GRD8350P, amiben a GRD betűk akár a “Game Reference Device” kifejezésre is utalhatnak, ez magyarul “referencia játékeszközt” jelent. Azt is érdemes észben tartani, hogy tavaly októberben lábra keltek olyan szóbeszédek, amelyek egy Qualcomm fejlesztésű gamer okostelefont jósoltak 2020 végi debütálással, ám ebből nem lett semmi. Jelen pillanatban nem tudni, hogy mik lehetnek a Qualcomm tervei, ugyanakkor egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hogy belépnek a játékiparba, tekintve, hogy az mekkorát nőtt a pandémia ideje alatt.

Állítólag egy csúcskategóriás kontroller-gyártó vezérlőket készít a cikkünkben szereplő eszközhöz, ami szintén erőteljesen arra utal, hogy ez a rejtélyes masina valamikor kereskedelmi forgalomba kerül. Még az sem lehetetlen, hogy a Qualcomm saját alkalmazásboltot fejleszt a gépe mellé, és arról is suttognak, hogy már dolgoznak ennek a bizonyos Nintendo Switch-szerű masinának az értékesítési stratégiáján. Egyelőre nem tudni, hogy ezekből az értesülésekből mi igaz, mérget jelenleg nem érdemes rájuk venni, de ha a Qualcomm tényleg beszáll a hordozható, illetve hibrid konzolok piacára, izgalmas időknek nézhetünk elébe.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid