Androidot futtat a hajlítható Microsoft Surface Duo okostelefon

0

A Microsoft bejelentett egy nem mindennapi készüléket, a Surface Duo-t, ami Android rendszert futtat, ráadásul két különálló megjelenítője van a Sony Tablet P és a ZTE Axon M mintájára. Úgy látszik, a szóbeszédekben sokszor szereplő Surface mobil mégiscsak létezik, és végre hivatalosan is bemutatták, már csak az a kérdés, mennyire fogja szeretni a közönség.

A szerkezetnek nem fedték fel egyelőre a technikai jellemzőit mindössze annyit tudunk róla, hogy Android operációs rendszert futtat, és két darab 5,6 colos képernyőt állít csatasorba. Persze lesznek biztosan, akiknek nem tetszik a kicsit vastag kijelző körüli keret, ugyanakkor az sem hátrányos, ha van hova tenni az ujjakat tartalomfogyasztás közben. Mivel nem egyetlen hajlítható képernyőt alkalmaztak a készülék gyártásakor, egy minimális hézag van a panelek között, így ha az egyikről a másikra át kell húzni egy alkalmazást, az mindig kicsit furcsa lesz, de talán megszokható. A dupla megjelenítő miatt a telefon különösen jó lehet multitaszkingban, és számos más előnye lesz.

A koncepció nem teljesen új, a bevezetőben említett – és egyébként sajnos megbukott – Sony táblagép mellett az Asus ROG Phone Twin Dockja, és az LG zászlóshajók Dual Screen tokja is hasonló élményt biztosít.

Az is biztos, hogy egy ilyen szerkezet megjelenítője sokkal jobban fogja bírni a gyűrődést, mint a Galaxy Fold, hiszen hagyományos képernyőket foglal magában, melyeket el lehet látni a szokásos üvegborítással, nem fogja egy szimpla köröm megsérteni a külső felületet. Lesznek, akik hurrognak, de olyanok is szép számmal, akik látják majd a fantáziát ebben a készülékben, de sajnos egyelőre nem érdemes szétverni a malacperselyt, mert a Microsoft telefonja nem érkezik meg csupán jövő év végén. Az indoklás szerint a gyártónak szüksége van az időre, hogy olyan alkalmazásokat és opciókat fejlesszen, amelyek valóban kihasználják a két kijelző potenciálját.

Mint írtuk, keveset tudni erről a telefonról (tabletről), de annyit elárult a redmondi cég, hogy a mobil zsanérja 360 fokban fordul, szóval akár elől és hátul is lehet egy képernyő működés közben. A felhasználási lehetőségek szinte végtelenek, bár azért azt is jó lesz tudni, mennyire bírja a kiképzést ez a konstrukció. Igazából egy ilyen eszköz akár hasznos is lehet, de ott van az oltári nagy bukás is az eshetőségek között, szóval mi egyelőre őszinte kíváncsisággal várjuk, mit hoz ki ebből az ötletből a Microsoft.

Szinte minden méretben érkeztek Microsoft Surface termékek

A Surface Duo mellett debütált a Surface Neo is, ami egy nagyon hasonló, de nagyobb méretű készülék, és egy egy speciális, dupla kijelzőre optimalizált Windowst futtat. Ezeken kívül új Surface laptopok is érkeztek 13 és 15 colos méretben, a Surface Pro 7 és a Surface Pro X pedig 2 az 1-ben masinák lett (tablet-laptop hibrid).

Forrás: WindowsBlog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid