Androiddal tér vissza a Nokia?

4

Újra felröppentek a pletykák, amelyek szerint a finn Nokia vissza szeretne térni az okostelefon piacra, mégpedig egy Androidos zászlóshajó segítségével. Voltak már korábban is spekulációk és suttogások ezzel kapcsolatban, de azt nem tudni, miként tervezik mindezt, ugyanis a telefonos divízió eladása után tíz évig nem használhatják a Nokia nevet telefonokon, mert a jogok minden esetben a Microsoftot illetik. De ahogy a régi mondás tartja: nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja, lássuk mi a szóbeszéd alapja!

Az új pletyka kínai székhelyű tech site-okról ered, és állítólag az a csapat, amelyik az N9 megalkotásáért volt felelős, jelen pillanatban is keményen dolgozik egy olyan felsőkategóriás készüléken, ami Androidot futtat. Bár a Microsoft-é a logó és a név, a Nokiának nincs megtiltva, hogy telefonokat tervezzen, és azokat legyártassa más manufaktúrákkal. Ha tehát lesz új telefonjuk, akkor az nem fogja a Nokia nevet viselni.

Egyébként lentebb látható egy kép az N9-ről, a készülék a Meego OS nevű operációs rendszert futtatta, ami nagyban hasonlít egy leegyszerűsített Androidra, és szintén Linux alapokon nyugszik. Ha ugyanaz a csapat készíti az új készüléket is, mint az N9-et, akkor biztosan valami érdekes fog születni a munkájukból.

nokia-n9

Szerintetek lesz ebből valami? Ti mit gondoltok? Várjuk kommentjeiteket, véleményetek a témával kapcsolatban!

GSMInsider

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid