Androidon is megújul a Facebook Messenger, de nem úgy, mint iOS-en

0

A Facebook teljes egészében újraalkotta a iOS-es Messenger appot, ami így sokkal kisebb és gyorsabb lett. Sajnos Androidon nem lesz ekkora mértékű változás, de azért mi sem maradunk frissítés nélkül.

A Facebook gyakorlatilag a nulláról kezdve újraírta a Messenger alkalmazást iOS-re. A cél az volt, hogy egy kisebb, gyorsabb, egyszerűbb appot alkossanak, ami fele annyi idő alatt betölt, és kevesebb helyet foglal. A Project LightSpeed nevű fejlesztés keretében a Messenger programkódja 84%-kal csökkent, ami egy mérföldkő a csevegő app történetében.

Androidon azonban más tervei vannak a vállalatnak:

“Nem tervezzük ugyanazt a megközelítést, mint iOS-en, ugyanis már évek óta elérhető Androidra a Messenger Lite app” – nyilatkozta a Facebook.

Készülékenként elértő lehet az adat, de a Facebook Messenger alapesetben durván 225 MB-ot foglal Androidon, ami elég sok ahhoz képest, hogy egy csevegő appról van szó. Ezzel szemben a Messenger Lite, ami kizárólag a robotos rendszerre elérhető, mindössze 8 MB helyet igényel. A könnyített alkalmazás leginkább belépőszintű okostelefonokra ajánlott, illetve olyan régiókban, ahol nincs megfelelő lefedettség, és bizonytalan a hálózat.

Persze a normál Messenger app is kap némi ráncfelvarrást Androidon, átvesz majd néhány fontos elemet az iOS-es Project LightSpeedből, és a Facebook ígéretet tett arra, hogy javulni fog a megbízhatóság és a teljesítmény. A pontos részelteket még nem árulták el, és azt sem tudni, hogy mikor számíthatunk komolyabb frissítésre.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid