Kiderült, melyik Samsung Galaxy S20 modell a legtörékenyebb

0

SquareTrade csapatának neve onnan lehet ismerős, hogy akárcsak Zack Nelson, ők is előszeretettel teszik próbára a drága eszközök strapabírását. Most a legújabb Samsung csúcsmodelleket tesztelték le, hogy kiderüljön, mennyire bírják a kiképzést. Míg az előző generáció, vagyis az S10 széria tagjai nagyjából egyformán állták a sarat, addig az újdonságok között szignifikáns különbség van a törékenységet illetően. 

Azok kedvéért, akik nem akarják végigolvasni ezt a cikket, gyorsan eláruljuk, hogy a három új Samsung Galaxy S20 modell közül bizony a legkisebb, az alapmodell a legtörékenyebb, legalábbis a SquareTrade tesztjei alapján. A próbatételt egyébként egy videón dokumentálták, amit meg is tudtok tekinteni. Az egész csak 2 perc, és eléggé érdekes.

Az első drop teszt után a Samsung Galaxy S20 kijelzője kvázi szilánkosra tört, a készüléket nagyjából 1,8 méterről ejtették le, de igazából a hátlap sem végezte sokkal jobban, mint a megjelenítő. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, a három okostelefon közül a Galaxy S20 volt az egyetlen, ami meghibásodott, miután megnézték, hogy mennyire hajlik, az egyetlen próba, amit sikeresen kiállt, az a vízbe merítés volt. A hajlítás tesztet a Samsung Galaxy S20 Ultra bírta a legtovább, és miután megadta magát, még ugyanúgy működőképes maradt. Az ejtés után is tökéletesen funkcionált, hiába csúfították hajszálrepedések a megjelenítőt borító üveget. A Samsung Galaxy S20+ nagyjából hasonlóan teljesített, habár kicsit hamarabb siketült elhajlítani, és a pofára ejtős kihívást sem viselte jobban. Az egyetlen kétes dicsőség, amiben mindhárom mobil osztozik, hogy egyformán nehéz őket javítani. Íme a készülékek pontozása, minél nagyobb a szám, annál nagyobb a kockázat, vagyis a sérülés esélye. A Galaxy S20 pedig, mint látható, nem igazán bírja az igénybevételt, a tok nélküli használatot nagyjából el lehet felejteni.

Ha érdekelne, itt vannak a Samsung Galaxy S10 mobilok pontszámai, közülük is a legkisebb, vagyis a Galaxy S10e volt a legtörékenyebb, de itt azért nincsenek akkora eltérések.

Azok kedvéért, akik nem ismerik a SquareTrade-et, eláruljuk, hogy az 1999-es alapítású cég már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a készülékek biztosítása, illetve azok javítása terén. Az ilyen vagy hasonló bizniszben utazó vállalkozások számára elsődleges fontosságú, hogy tisztában legyenek azzal, hogy az adott okostelefon mennyire jól bírja a strapát, így nem csoda, hogy igyekeznek azokat a lehető legprofesszionálisabb körülmények között próbára tenni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid