Angry Birds Go!

2

A Rovio Mobile jóvoltából Ismét befészkelhetnek a méltán nagy népszerűségnek örvendő mérges madarak okostelefonjainkba. Talán kevesek emlékeznek, hogy a franchise első, kizárólag iOS-re szánt verziója már közel 5 éves. A madár-malac viszály hatalmas sikere pedig azt eredményezte, hogy más platformokon is megjelent a game. A játék készítői kissé szakítottak az eddigi vonallal, bár a szintén Rovio-s Bad Piggies szériában is különféle járműveket kellett eszkábálnunk, és célba juttatni a zöld kis malacokat, azért itt-ott visszaköszöntek a madarak is. Nos, az Angry Birds Go!-ban maradt a már jól megszokott csúzli és természetesen a kucuk, akik az ellenfelek illetve némelyikük a jó oldalon áll, és fizetség ellenében bőszen tuningolja a járgányainkat, de minden más változott. Igen, ugyanis a Go! mint azt neve is sugallja egy autóversenyes arcade játék, leginkább a Mario Kart-ra vagy a Beach Buggy Blitz-re hasonlít.

angry-birds-go

A játék szerintünk szuper jóra sikeredett, szép grafika, kényelmes irányítás, áttekinthető menü, mindhárom népszerű platformon elérhető ingyen ráadásul, azonban mielőtt túlságosan megörülnénk, sajnos van pár igen komoly tényező, ami miatt nem csak a madarak, hanem a játékos is idegessé válhat, de nézzük mit kínál a játék ha letöltjük a Play Store-ból.

A játék kezdetén, amint áttapicskoljuk magunkat a menün, három fajta jármű közül választhatunk, melyek különféle paraméterekkel (végsebesség, gyorsulás, irányíthatóság és erő) rendelkeznek, amiket a későbbiekben megfelelő mennyiségű aranytallér ellenében feljavíthatunk. A pálya textúrái és a modellek szépen ki vannak dolgozva, illetve immáron 3D-s játéktér fogad minket. Az irányításra sem lehet panaszunk, kellemesnek mondható, hiszen vagy a virtuális gombokat használjuk, vagy pedig a telefon döntögetésével kormányozzuk a kocsinkat.

angry-birds-go(2)

Ami a játék menetet illeti több szintre van osztva. A szinteken először a malacokkal szemben kell elsőként célba érnünk, majd van egy időmérő kör, ahol is egy kanóc jelzi, hogy meddig kell teljesítenünk a kört, azután különféle gyümölcsöket kell szétpukkasztani azzal, hogy járművünkkel áthajtunk rajtuk. Végül pedig egy másik karakterrel kell megküzdenünk és ezután jön a fő ellenfelünk, akit ha legyőzünk, szintén irányíthatjuk majd a későbbiekben. A madaraknak mind meg van a saját egyedi szuper képességük, melyek pályánként egyszer használhatóak. Ez így rövidnek tűnhet, de kellően változatosak a pályák, illetve a számuk is nem csekély.

Angry-Birds-Go-ingame

Említettük, hogy van egy két kellemetlen pontja is a játéknak. Freemium, tehát gyakorlatilag ha teljes, zökkenőmentes játékélményt szeretnénk, akkor a játék során fizetnünk kell, itt-ott már szemtelenül magas árat is. Első gond, hogy a madarainknak egy-egy szint teljesítése után nyugovóra kell térniük, amely karaktertől függően 10-20 percet jelent. A madarakat turbózhatjuk némi kristállyal, amitől hamarabb erőre kapnak, viszont ez a játék során nagyon kevésszer gyűjthető be, azonban megfelelő összegért cserébe vásárolhatunk. Az igazi fekete leves viszont most jön. Alapvetően néhány fapados járgányt kapunk, amiket mint azt írtuk is tuningolhatunk, ekkor optikailag is szebb gépet kapunk, amint szintet ugrik, viszont az igazán menő kocsikért fizetnünk kell méghozzá a csúcsverda 13 ezer Mátyást kóstál… A játékbéli fizetőeszközül szolgáló aranytallér is jól szemlélteti nevével, hogy aranyáron van a forintnak megfelelően, a legnagyobb csomag 20 ezer Ft-ért kerülhet a birtokunkba.

angry-birds-go-pay-up

Van még egy jópofa megoldás a játékban azonban ennek használatához is a zsebünkbe kell nyúlni. A játékboltokban kapható, illetve rendelhető TELEPOD Hasbro figurákat, „teleportálhatjuk” a játékba a telefon kamerája segítségével és akár versenyre kellhetünk az eddig csupán a polcon nyugvó kis Angy Birds-ös ereklyénkkel. Úgy érezzük a játék célközönségében, azért van az a korosztály, amely ezt rendkívül favorizálná.

telepodfigures

Azért a felsorolt néhány negatívum ellenére egy remek kis játék ez, tapasztalatból mondjuk, hogy nehezen megunható lebilincselő játékélményt nyújt és egyben sajnos ez az applikáció rákfenéje is, hiszen ha folyamatos élményt szeretnénk, fizetni kell, keményen. Akik azonban csak 10-20 percet szoktak játékkal tölteni a telefonon és nem zavarja őket, hogy kissé fapadosak az ingyen elérhető autók, azok a játéknak ezen árnyoldalából nem igen fognak érzékelni semmit.

Ugrás a Play Store-ba.

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid