Ezek voltak a legerősebb telefonok februárban az AnTuTu szerint

0

A telefonos híreket követők számára valószínűleg nem cseng ismeretlenül az AnTuTu benchmark alkalmazás neve, amely hónapról hónapra összesíti a leggyorsabb csúcskategóriás, illetve középkategóriás Android okostelefonokat. Végre befutott a februári lista, amelynek érdekességét ezúttal az adja, hogy megjelent rajta az első Snapdragon 870 lapkakészlettel felszerelt mobil.

Csúcskategória

Egyelőre még mindig az iQOO 7 áll az élen, már ami a csúcskategóriás mobilokat illeti, persze ebben semmi meglepő nincs, hiszen a telefon lelke egy Snapdragon 888 lapkakészlet. A második helyezett a Vivo X60 Pro+ lett, ami csak éppen egy kevéssel maradt le az aranyérmes mögött. A tervezők valószínűleg nem fognak összeveszni, mert a Vivo és az IQOO ugyanazon érdekeltségbe tartozik.

A harmadik helyet egy újonc szerezhette meg, a nemrég debütált Redmi K40 Pro, amely a Xiaomi Mi 11-et előzte meg. Igen, jól látjátok, az első négy készülék belsejében Snapdragon 888 chipset végzi a számításokat, az ötödik mobil burkolata alatt viszont már Kirin 9000 teljesít szolgálatot, a Huawei Mate 40 Pro-ról van szó. Érdekes módon a Galaxy S21 Ultra 5G csak ezután szerepel, pedig ebben is Snapdragon 888 dolgozik.

A hetedik helyen felbukkan a Redmi K40 a nemrégiben debütált Snapdragon 870 lapkával, ami lényegében nem más, mint egy magasabb órajelű Snapdragon 865.

Középkategória

Mivel nem mindenkinek van pénze, vagy szüksége drága csúcstelefonokra, így érdemes szemmel tartani a középkategóriát, erre már egy ideje rájöttek az AnTuTu csapatánál is, ezért egy külön listát vezetnek a mobilos világ középsúlyú versenyzőiről.

Az első két helyet a Redmi 10X 5G és a 10X Pro 5G szerezte meg, vagyis jobban mondva megőrizték korábbi pozíciójukat. A bronzérmet ezúttal a Vivo S7t csíphette meg, az első három helyezettben pedig az a közös, hogy a burkolatuk alatt MediaTek gyártmányú Dimensity 820 processzor zakatol, amelyet azzal a céllal hozták létre a tajvaniak, hogy minél szélesebb körben terjessze az 5G igéjét.

Az összes többi helyezett belsejében valamilyen Kirin lapkakészlet teljesít szolgálatot, így aztán kijelenthető, hogy nyers teljesítmény alapján a Huawei megkerülhetetlen névnek számít a középkategóriában, vagy legalábbis februárban annak számított.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid