ASUS ZenWatch 2 – megfizethető okosóra két méretben

0

Az okosóra dömping folytatódik, hiszen az arany LG Watch Urban Luxe és a Samsung Gear S2 után most itt az ASUS ZenWatch 2-je is, amely megnyerő árával sokak szívébe (és csuklójára) belophatja magát.

Specifikációk terén felfedezhetőek hasonlóságok a ZenWatch 2 és a fent említett másik két okosóra között. Egy Snapdragon 400-as processzor gondoskodik az újdonság meghajtásáról, amely 4 darab 1.2 GHz-es magot takar. Emellett tárhelyből 4 GB, míg RAM-ból 512 MB áll rendelkezésre a ZenWatch 2-ben.

Az óra vízálló, és két méretben fog érkezni. A kisebb egy 1.4 colos kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 280 x 280 pixel, míg a nagy testvér egy 1.6 hüvelykes megjelenítőt kap, ennek felbontása 320 x 320 pixel. A viszonylag nagy méretnek hála az 1.6 colos modellben egy 400 mAh-s akksit kapunk, de a kisebb variáns sem szégyenkezhet a 300 mAh-s telep miatt. Ezáltal az üzemidő várhatóan 2, illetve 2 és fél nap körül fog alakulni. Ráadásul az ASUS állítása szerint akár 36 perc alatt fel is tölthetjük az órákat 50%-os szintig a mágneses csatlakozó segítségével. Persze ennek az akkumulátor kapacitásnak ára van, ugyanis a káva mérete jelentős, ami az indokoltnál jóval nagyobbá teszi az óralapot, és ez eléggé elrontja a dizájnt.

ZenWatch2 (1)

A színválaszték viszont érdekes. Az ezüst és a “fegyverfém” szürke opció még nem is lenne meglepő, azonban rózsaarany okosórát ritkán látni. Ha ezt keveseljük, akkor érdemes különböző szíjakkal testre szabni az órát, ugyanis a gyártó elmondása szerint jó néhány opció rendelkezésre fog állni a ZenWatch 2-höz. Sőt, elvileg a Moto Makerhez hasonló tervező oldalt is kapunk majd az ASUS-tól, így ki is próbálhatjuk, hogy egy esetleges kék színű, farmer hatású szíj vajon hogyan passzol a rózsaarany óralaphoz. Valószínűleg sehogy.ZenWatch2 (2)

A legnagyobb pozitívum az ár lesz, ugyanis a ZenWatch 2 kisebb variánsa mindössze 149 euróért a miénk lehet, az 1.6 colos modell pedig szintén csak 169 euróba kerül. Ez a konkurencia árainál jelentősen kedvezőbb.

PhoneArena

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid