Augusztusi Longer akciók: FDM és Resin típusú 3D nyomtatók, és hozzájuk való kiegészítők

0

Ha 3D nyomtatót szeretnél vásárolni, akkor általában két elterjedt típus közül választhatsz. Az egyik az FDM, ami valamilyen polimer anyag (filament) megolvasztásával működik, a másik pedig a Resin, ami fényérzékeny folyékony gyantát használ. A ismert 3D nyomtató márka, a Longer mindkét típusból kínál remek modelleket, ráadásul rengetegféle kiegészítőt is be tudunk szerezni tőlük.

FDM és Resin típusú 3D nyomtatók

A 3D-s nyomtatás lényegében digitális modellek háromdimenziós tárgyakká való alakítása a megfelelő eszköz révén, amely nem más, mint egy a célra alkalmas nyomtató. Ezeknek két elterjedtebb formája van, az egyik az FDM nyomtató, a másik pedig a Resin nyomtató. Az előbbi során egy hőre lágyuló szálat alkalmazunk, ami a nyomtatófejben melegszik fel, majd ezt követően egy fúvókán keresztül a nyomtatási platformra kerül. A folyamat során a munkadarab vékony rétegekből épül fel. Az FDM nyomtatás előnyei közé tartoznak többek között az alacsony beszerzési költségek, a sokféle töltőanyaggal való kompatibilitás, illetve az egyszerű kezelhetőség. A legtöbb háromdimenziós nyomtató ebbe a kategóriába tartozik, valószínűleg te is erre a fajtára gondolsz, amikor ezek a gépek az eszedbe jutnak.

A Resin nyomtatási folyamat esetében, ahogyan a bevezetőben is említettük, folyékony, fényérzékeny gyantát használunk a munkadarab megalkotásához. Nyomtatás közben a gyanta egy ultraibolya-lézer segítségével szilárdul meg. Ennek a technológiának több fajtája is létezik, az SLA, a DLP és az LCD, mindegyik más előnyökkel kecsegtet. A Resin-nyomtatás leginkább a részletes, finom felület, a kiváló előállítási pontosság, valamint az átlátszó modellek elkészítésének lehetősége miatt lehet vonzó a felhasználók számára, mindemellett sokkal bonyolultabb formákat is készíthetünk a segítségével.

Longer márka rövid bemutató

A Longer már egy pár éve jelen van a piacon, a márkát 2016-ban alapították a “The Thousand Talents Plan” szakértői mellett az MIT tudósai. A gyártó a saját bevallása szerint Kína egyik kiemelkedő csúcstechnológiai vállalata, amely kifejezetten a 3D-s nyomtatási megoldások fejlesztésére összpontosít, viszont tevékenységük nem korlátozódik a kínai piacra, a globális vásárlóközönség számára is igyekeznek biztosítani felszerelést. Vezető szerepet töltenek be az ipari 3D nyomtatók területén, saját kutatási és fejlesztési központtal rendelkeznek, fejlett laboratóriummal, a nevükhöz fűződik több, mint 50 szabadalom, 28 engedélyezett szabvány, illetve birtokukban van a brit RepRapPro, valamint a maker8.com.

A Longer saját gyárral is bír, amely több, mint 2000 négyzetméteren végzi a termelést, több, mint 100 alkalmazottal. A cég egyébként nem csak háromdimenziós nyomtatókkal, hanem lézergravírozó gépekkel is foglalkozik, továbbá ékszertervezéssel, biomedicinával, építészettel, meg még egy csomó mindennel. Az ügyfélkör megtalálható a világ minden táján, habár a legnagyobb piac számukra az európai, az észak-amerikai, illetve a dél-amerikai. 13 régióban van raktáruk, ez lehetővé teszi a szállítási kockázatok csökkentését, illetve a kézbesítés gyorsítását.

Most, hogy végre tisztáztuk, mit jelent a két különböző nyomtatási metódus, végre jöhetnek a kedvezményes áron kínált gépezetek.

Akciós Longer 3D nyomtatók és kiegészítők

LONGER LK5 PRO 3D FDM nyomtató

A LONGER LK5 PRO 3D FDM nyomtató egyebek mellett azért lehet kiváló választás, mert képes 300 x 300 x 400 mm nagyságú, vagyis egészen nagy méretű idomok készítésére, teszi mindezt továbbfejlesztett, kettős fúvókészlettel. A szereléssel sem kell sokat kínlódni, mert a gépet 90 százalékban előre összeszerelt állapotban szállítják ki, ráadásul egy stabil háromszög alakú szerkezetre épül az egész konstrukció, vagyis bírni fogja a strapát. Sokféleképpen munkára foghatjuk a készüléket, de ahhoz nem feltétlen szükséges plusz eszköz, mivel a nyomtatót felszerelték egy 4,3 hüvelykes színes érintőképernyővel, a felhasználói felület pedig tényleg roppant egyszerű.

A munkavégzés a lehető legcsendesebb lesz, köszönhetően egyebek mellett a nyílt forráskódú alaplapnak. Nem csupán az elkészült idomok minőségének, de a biztonságnak is jót tesz az, hogy magas hőmérsékletnek ellenálló tefloncsővel szerelték fel a gépezetet. A LONGER LK5 PRO 3D FDM nyomtató most 299,99 dolláros, vagyis megközelítőleg 116 600 Ft-os áron rendelhető, amennyiben használjuk az LK5PRO$30 kupont a vásárlás véglegesítése előtt. További részletek és megrendelés ezen a linken!

Csomagajánlat is van, amivel további 49 dollárt lehet spórolni, ha kérünk 3 kg PLA szálat a nyomtató mellé, az egész mindössze 379,69 dollárba fog kerülni.

Az FDM nyomtatáshoz szükséges további kiegészítőket ezen a linken találjátok!

LONGER Orange 30 Resin 3D nyomtató

A másik, vagyis a Resin eljárást alkalmazó nyomtatóról van szó, amely képes 120 x 68 x 177 mm-es munkadarabok készítésére, tehát ezzel is egészen nagy idomokat tudunk nyomtatni. Ráadásul mindezt egy nagy pontosságú és egyenletes fénykibocsátású, mátrix UV-világítás mellett tehetjük meg. A munkavégzést teszi még egyszerűbbé a 2,8 hüvelykes érintőképernyő, amelynek segítségével könnyedén irányíthatjuk a nyomtatót.

A nyomtató a gyantát gyors hűtés révén formázza, és a gépet egy magas hőmérsékletre figyelmeztető rendszerrel is felszerelték, a fokozottabb biztonság érdekében. A LONGER Orange 30 Resin 3D nyomtató jelenleg mindössze 149 dolláros, vagyis megközelítőleg 58 200 Ft-os promóciós áron lehet rendelni, az eredeti ár 269 dollár volt, tehát most érdemes igazán megfontolni a készülék beszerzését. További részletekről olvasni és rendelni ezen a linken lehet! A Longer nem csupán a gépet, de a szükséges kiegészítőket is forgalmazza, így nem nekünk kell őket külön megkeresni az internet végtelen birodalmában. A Resin-nyomtatással kapcsolatos kiegészítőket erre a linkre kattintva fogjátok megtalálni!

LONGER Orange 4K Resin 3D nyomtató frissített verzió

A nyomtatónak azóta készült egy frissített verziója is, amely alapjaiban véve ugyanazt kínálja, de azért eszközöltek rajta néhány fejlesztést is. Az elkészíthető munkadarabok mérete egy kicsivel nagyobb lett, most már 120 x 68 x 190 mm-es idomokat is tudunk készíteni. A nyomtatót továbbra is ultramagas pontosság és gyors nyomtatási sebesség jellemzi. A gép kettős Z-tengelyes lineáris vezetőkkel lett felszerelve, a gyantát szilárdító UV-fény pedig szintén egyenletes és párhuzamos megvilágítással rendelkezik.

A munkadarabokat gyors hűtés szilárdítja, a biztonságot pedig egyebek mellett egy a magas hőmérsékletre figyelmeztető rendszer igyekszik szavatolni. A LONGER Orange 4K Resin 3D nyomtató frissített verziója most a promóció idejéig 399 dolláros, vagyis nagyjából 155 200 Ft-os áron rendelhető, az eredeti ár egyébként jóval borsosabb, 699 dollár. További részletek és megrendelés erre a linkre kattintva!

Forrás: Longer

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid