Tényleg betilthatják a TikTokot az amerikaiak

0

Az amerikai képviselőház újfent megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely betilthatja náluk a TikTokot. A frissített változat azt várja el a tulajdonos ByteDance-től, hogy hat hónap helyett egy éven belül adja el a közösségi platformot egy amerikai cégnek. Ennek elmulasztása a TikTok kitiltását eredményezheti az Apple App Store-jából és a Google Play Áruházból egyaránt.

A TikTok az X-en reagált a fejleményekre egy posztban, amelyben azt írják, hogy a tiltás 170 millió amerikai állampolgár szólásszabadságát tiporná el, 7 millió vállalkozást tenne tönkre, és egy olyan platformot zárna be, amely évente 24 milliárd dollárral járul hozzá az Amerikai Egyesült Államok gazdaságához.

A képviselőház tagjait nem igazán izgatják ezek az érvek. A törvényjavaslatot a múlt havinál is nagyobb támogatottsággal, 360/58-as szavazati aránnyal fogadták el. A törvényjavaslatot Michael McCaul, texasi republikánus képviselő terjesztette elő.

A honatya azt állítja, hogy a törvény megvédi az amerikaiakat, különösen az amerikai gyerekeket a kínai propaganda rosszindulatú befolyásától. A Kongresszus is szavazni fog a törvényjavaslatról, és ha ez megtörténik, utána már csak Joe Biden elnökön múlik, hogy aláírja-e a törvényt, vagy sem.

Ő már korábban kijelentette, hogy rajta nem fog múlni semmi, ő bizony kész aláírni a javaslatot. Amennyiben mindez lezajlik, a ByteDance-nek, a TikTok tulajdonosának 12 hónapja lesz arra, hogy egy amerikai vevőt találjon a közösségi platformra, különben a teljes tiltással kell szembenéznie az összes létező mobilos felületen, és sejtésünk szerint a webes hozzáférést is korlátozni fogják valamilyen módon.

Forrás: The Guardian

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid