Az Android 12 bétája kinyírhatja a OnePlus 9 mobilokat

0

A OnePlus kénytelen volt visszavonni az Android 12 betáját, mert számos OnePlus 9 szériába tartozó telefon tulajdonosa arra panaszkodott, hogy a frissítés téglásította a készülékét. A gondok egyik lehetséges oka az lehet, hogy a felhasználók nem oldották fel a telefonjuk bootloaderjét telepítés előtt. 

Nagyjából egy tucatnyi gyártó szerepel azon vállalatok listáján, amelyek rész vesznek az Android 12 béta programban, így az érdeklődők már most kaphatnak egy korai ízelítőt a rendszer képességeiből, jóval a stabil kiadás előtt. Sajnos azonban a frissítés komoly gondokat okozott egyes OnePlus 9 tulajdonosoknak, ezért a kínai gyártó úgy határozott, hogy inkább visszavonja a béta szoftvert. A vállalat a saját hivatalos fórumán jelentette be, hogy a felhasználók visszajelzései alapján törli az Android 12 béta letöltési linkjeit a OnePlus 9 sorozat mobiljaihoz.

A felhasználók a kommentekben azt írják, hogy az általuk birtokolt mobil nem ment tovább az “Adatok Másolása” résznél, még akkor sem, ha megpróbálták kihagyni ezt. Sokan egy újraindítás után azonnal bootloopba kerültek, vagyis a készülék folyamatosan újraindul, és többé nem áll fel a rendszer.

Az AndroidPolice szerint a probléma akkor jelentkezik, ha a felhasználó elfelejti feloldani a telefon bootloaderjét, és azt javasolják, a OnePlus 9 tulajdonosok próbálkozzanak meg egy olyan szoftveres eszközzel, ami képes visszahozni a készüléket a téglásított állapotból. Az XDA fejlesztők készítettek egy útmutatót az eszközhöz, ami egyébként a Qualcomm chipek vészhelyzeti letöltés üzemmódját használja a telefon visszaállítására.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a OnePlus mikor javítja a problémát, de vélhetően hamarosan kitalálnak valamit, addig azt javasoljuk, hogy ne erőltessétek az Android 12 bétáját a OnePlus 9 mobilokon. Mondjuk a felkészületlenebb felhasználók számára a béta programban való részvétel sem igen javallott, mivel bármikor történhetnek ilyen és ehhez hasonló afférok.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid