Az Android 14 visszahozhatja a widgeteket a zárolási képernyőre

0

Régebben az Android rendszer lehetővé tette, hogy widgeteket tegyünk ki a mobil vagy a tablet zárolási képernyőjére, de ez a lehetőség később kikerült az opciók közül. Egy X-es bennfentes, Mishaal Rahman úgy véli, a funkció hamarosan visszatérhet a zöld robotos ökoszisztémába, ugyanis erre talált utalást a 14-es verzió béta buildjében.

Rahman felfedezett egy úgynevezett widget_on_keyguard nevű SystemUI állapotjelzőt, ami arra enged következtetni, hogy a Google azon dolgozik, hogy a widgetek visszatérjenek a zárolási képernyőre. Mivel azonban ezt a jelölőt egy Pixel mobiloknak szánt friss Android 14 bétában szúrta ki, az is lehet, hogy csak a keresőóriás telefonjai kapják meg a funkciót, más készülékek nem.

Sajnos ez önmagában tényleg nem perdöntő bizonyíték, de érthető lenne, ha a Google újra visszahozná a widgeteket a zárolt kijelzőre. A konkurencia, vagyis az Apple tavaly tette elérhetővé ugyanezt az opciót az iOS-en belül, és talán ez késztette arra a Google-t, hogy reagáljon.

A béta, amiben ennek a funkciónak a nyomait találták, azt is lehetővé teszi, hogy a zárolt képernyő parancsikonjait módosítsuk, azokat, amelyek a kijelző bal és jobb alsó sarkában foglalnak helyet. Az opciót szintén egy Pixel mobilokra szabott buildben találták, vagyis ez is egy exkluzív extrája lehet a Google készülékeinek.

Az alapértelmezett gyorsbillentyűk helyett ezentúl más alkalmazások és mindenféle műveletek közül lehet majd választani, odatehetjük a kamera applikációját, a zseblámpát, a némítás kapcsolóját is. A Beállítások menüben a Háttérképek és Stílusok pontban ki kell választani a Zárolási Képernyő lehetőséget, és ott lesz a Parancsikonok almenü, itt lehet majd mindezt menedzselni. Te örülnél, ha újra lennének widgetek a zárolási képernyőn?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid