Hivatalos a Huawei MatePad Pro 13.2 táblagép

0

A Huawei tartott egy bemutatót Kínában, amelyen többek között leleplezték a MatePad Pro 13.2 táblagépet is. Ahogyan a név is sejteti, a készülék méretes megjelenítővel debütált, vagyis olyan tabletek ellen indul harcba, mint a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vagy az iPad Pro 12.9.

A tablet 13,2 colos OLED kijelzővel lett felszerelve, amelyen összesen 2880 x 1920 képpont sorakozik, a képfrissítési ráta pedig 144 Hz. A panel 3:2 képaránnyal, valamint 1000 nites maximális fényerővel bír. 16 megapixeles szelfikamera került a készülékekre, amelyet az oldalsó kereten találni egy notch belsejében, akárcsak a Samsung Galaxy Tab S9 Ultrán.

Egyébként leszámítva ezt a szenzorszigetet, egészen vékony kávák veszik körül a tablet organikus képernyőjét. A készülék összesen négy mikrofonnal és hat hangszóróval büszkélkedhet.

A Huawei MatePad Pro 13.2 mindössze 5,5 mm vastag és mindössze 580 grammot nyom. A készülék brokátszálas hátlapi kialakítást kapott, amelyet egy kör alakú kamerasziget ékesít, 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával. A kínai gyártó nem részletezte, hogy milyen lapkakészlet hajtja az újdonságot, de a feltételezések szerint ugyanaz a Kirin 9000s zakatol a belsejében, mint ami a Mate 60 modellek borítása alatt duruzsol, és ami oly sok kérdést felvetett mostanában.

A tablet Wi-Fi Only kiadásban kerül forgalomba, kiszereléstől függően 12 vagy 16 GB RAM-mal, a belső tárhely pedig lehet 256 GB, 512 GB vagy 1 TB is. A Huawei MatePad Pro 13.2 HarmonyOS 4 operációs rendszert futtat, mindaddig, amíg a belsejében lévő 10 100 mAh kapacitású akkumulátorban elég kakaó van. Az elvesztett elektromosság pótlására 88 wattos vezetékes gyorstöltést alkalmazhatunk. A produktivitás fokozásának érdekében a Huawei egy új, harmadik generációs M-Pencil tollat, valamint egy szintén új, Huawei Smart Magnetic billentyűzetet kínál a készülék mellé, ezeket külön lehet majd megvásárolni.

A Huawei gigantikus táblagépe zöld, fekete és fehér árnyalatokban kerül a boltok polcaira. Nyilván az értékesítés egyelőre Kínára korlátozódik, ahol 262 ezer forintnak megfelelő helyi pénzért szerezhetjük be a 12/256 GB-os variánst, míg a legdrágább konfiguráció, ami 16 GB RAM-mal és 1 TB belső tárhellyel rendelkezik, 352 ezer forinttal megegyező értékű jüant kóstál. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid