Befutott Európába a Xiaomi Watch 2 Pro okosóra és a Smart Band 8 okoskarkötő

0

A Xiaomi tartott Berlinben egy globális bemutatót, amelynek keretében leleplezte a Xiaomi 13T mobilokat, ám rajtuk kívül befutott még két viselhető eszköz is. Az egyik a Xiaomi Watch 2 Pro okosóra, ami a kínai gyártó visszatérése a Wear OS operációs rendszerhez, a másik pedig a már ismét Smart Band 8, amit hamarosan nem már nem csupán a kínai, hanem az európai vásárlóközönség is beszerezhet.

Xiaomi Watch 2 Pro

A készülék egy teljes értékű Wear OS okosóra, vagyis nyitott rendszerére alkalmazások széles választékát telepíthetjük. Az órát Bluetooth Only és LTE kiadásban is megvásárolhatjuk, így az utóbbival párosított okostelefon nélkül is indíthatunk hívásokat, fogadhatunk szöveges üzeneteket vagy internetezhetünk.

Az okosóra 1,43 colos, kör alakú AMOLED kijelzőt kapott, amelyen összesen 466 x 466 pixel sorakozik, a pici panel maximális fényereje 600 nit. 20 előre telepített számlap és Always On Display teszi teljessé a kijelző képességeinek sorát.

Az okosóra lelke egy Snapdragon W5+ Gen 1 chipset, amely mellé 2 GB RAM és 32 GB háttértár került. A Xiaomi Watch 2 Pro kétsávos GNSS helymeghatározással, Wi-Fi-vel, Bluetooth 5.2-vel és NFC-vel is rendelkezik. A készülék 54,5 grammot nyom, külső borítása pedig megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis vízálló és a port is kizárja.

A Xiaomi Watch 2 Pro biztosítja a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos opciókat, vagyis 24 órás pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás és stressz-szint mérés is van a repertoárjában. Az aktív életet élők számára 150 különböző sport üzemmód áll rendelkezésre, ezeken kívül az óra képes megbecsülni a felhasználó testzsírszázalékát és izomtömegét is.

A Xiaomi Watch 2 Pro energiaellátását egy 495 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami akár 65 órán keresztül is működésben tartja a Bluetooth Only kiadást, az LTE modemmel szerelt variáns pedig cirka 55 órán át képes elkerülni a töltőt, ami a jól megszokott módon egy kétpines mágneses megoldás. A Xiaomi Watch 2 Pro Bluetooth Only változata 270 eurós áron lesz kapható (~ 105 ezer Ft), az eSIM-es LTE modell pedig 330 eurót (~ 130 ezer Ft) kóstál.

  • Hazai árak: 110 és 130 ezer Ft

Xiaomi Smart Band 8

Ez nem egy új készülék, hiszen a nyaklánc gyanánt is hordható karkötő már áprilisban forgalomba került Kínában, nekünk viszont egészen idáig kellett várnunk a hivatalos, globális verzióra.

Ha esetleg kiesett volna, a karkötő 1,62 colos AMOLED megjelenítővel bír, a kapszula alakú képernyőn 490 x 192 képpont foglal helyet, a 600 nites maximális fényerővel rendelkező panel szintén kapott Always On Display funkciót.

Ugyanazok a fitnesz és egészség funkciók állnak rendelkezésre, mint amiket a Band 7 is biztosított, de van pár új lehetőség, amelyek kihasználják a Xiaomi Smart Band 8 gyorsulásmérőjét, ami így még pontosabban képes követni tulajdonosa mozgását, természetesen valós időben.

A gyártó nagy hangsúlyt fektetett a divatosságra is, mivel a készülék mellé többféle pántot is kínál, ezek lehetnek különféle anyagokból, például bőrből, nejlonból vagy akár fémből is. A kiegészítők között megtalálható egy lánc, amellyel medál lehet a karkötőből, illetve egy cipőre rögzíthető klipsz. Ha a lábbelin van a Smart Band 8, az pontosabb és fejlettebb követést eredményezhet, nem csupán a megtett lépések, de a testtartás szempontjából is.

A Xiaomi Smart Band 8 16 napig működhet egyetlen feltöltéssel, bekapcsolt Always On Display módban pedig legfeljebb 6 napon át kerülhetjük el a töltőt, ami szintén egy egyedi mágneses megoldás. Ha minden igaz, az elvesztett energiák pótlása mindössze egyetlen órát vesz igénybe teljesen lemerült akkumulátor esetén. A Xiaomi Smart Band 8 40 eurós, vagyis nagyjából 15 ezer forintos áron kerül forgalomban az európai piacon.

  • Hazai ára: 20 ezer Ft

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid