Az Android mobilunk mostantól a Windows PC-nk webkamerája lehet

0

Azok, akik rendelkeznek asztali számítógéppel, de webkamerával nem, mostantól a célra használhatják Android operációs rendszert futtató okostelefonjukat vagy táblagépüket. Persze a dolognak van néhány feltétele, ezeket az alábbiakban ismertetjük.

Az új funkció egyelőre csak azok számára érhető el, akik benne vannak a Windows Insider programban, Windows 11 operációs rendszer fut a számítógépükön vagy laptopjukon, illetve az általuk webkameraként használni kívánt készülék legalább Android 9.0, vagy újabb operációs rendszert futtat.

Az okostelefonon vagy táblagépen ott kell lennie a Link to Windows alkalmazásnak is. A Microsoft szerint az 1.24012 vagy magasabb verzióra van szükség ahhoz, hogy a varázslat működésbe léphessen.

Ha megvan a Windows Insider tagságunk, akkor a Beállítások -> Bluetooth és Eszközök -> Mobil Eszközök menüpontban az Eszközök Kezelése pontot választva engedélyeznünk kell, hogy a számítógép hozzáférhessen az Android rendszert futtató készülékhez.

A beállítást követően az Android mobil vagy tablet egy sikeres csatlakozást jelző értesítést fog megjeleníteni. Amennyiben a fentiek alapján nem lett volna egyértelmű, a dolog teljesen vezeték nélküli módon történik, nincs szükség kábeles összeköttetésre a számítógép és az okostelefon között.

Egy számítógépünkkel összekapcsolt okostelefonnak elsősorban a hátsó kameráját érdemes használni webkamera gyanánt, de az új opció lehetővé teszi azt is, hogy szabadon váltsunk a szelfikamera és az elsődleges képrögzítő egységek között. Mindezek mellett mindenféle effektusokat használhatunk, illetve hozzáférést nyerünk a legutóbb készült fényképekhez is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid