Az Android Q versenyre kelt a korábbi verziókkal egy videós tesztben

0

Évről-évre új Android verzió érkezik a Google jóvoltából, és nyilván sokakat érdekel, miben lép előrébb az új változat a korábbi disztribúciókhoz képest. Ott van például egy nagyon fontos szempont: a sebesség. Vajon mindig gyorsabb az új rendszer, mint az elődei? És ha igen, ez igaz lesz-e az idén bemutatásra kerülő Android Q esetében is? Egy videós tech szaki erre a kérdésre igyekezett választ találni a saját sebességtesztjével.

Az internetes közösség számára csak mint Gary Explains néven ismert tech videós készített egy összehasonlító videót, amelyben négy különböző Android disztribúció méri össze az erejét, vagy talán jobban mondva a gyorsaságát. A próbatétel résztvevői az Android 7.1.2 Nougat, az Android 8.1 Oreo, a Pie, és a közeljövőben debütáló Android Q, vagyis annak bétája. A rendszereket első generációs Google Pixel mobilokon hasonlították össze, az eredmény pedig fölöttébb érdekes lett.

Az Android Q jelenlegi formájában képtelen volt lehagyni a korábbi kiadásokat, aminek számos oka lehet. Az alábbiakban tekintsétek meg magát a videót, amelyen vállvetve küzd négy Android disztribúció.

És végül íme az eredmény, amelyből szerintünk egyelőre azért nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Egyrészt azért, mert három teljesen befejezettnek mondható operációs rendszert egy csupán béta állapotban lévő, még jelenleg is fejlesztés alatt álló változattal hasonlítanak össze.

Másrészt, mert bár az is meglehet, hogy nem fog ugyanolyan gyorsasággal pattogni a felület egy régebbi modellen, a végleges változatig még nagyon sok munka van, érdemes megvárni, mire jutnak az Android Q esetében a Google szoftverfejlesztői. A videót pedig érdemes a helyén kezelni: apró érdekesség, ami igyekszik nagyobb betekintést adni az eltérő rendszerek közötti különbségekbe (vagy épp azok hiányába).

Kapcsolódó cikk:

Forrás: Gary Explains via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid