Az AnTuTu szerint ezek voltak a leggyorsabb mobilok novemberben

0

Nagyon sokan szeretik hangoztatni, hogy a benchmark programok eredményei egyáltalán nem számítanak, és hogy a mindennapos használat az, ahol igazán kiderül, mennyire gyors és használható egy okostelefon, netán táblagép. Ez teljesen igaz, de valójában a lelkük mélyén a legtöbben igenis tudni szeretnék, hány pontot gurít az általuk birtokolt készülék az ilyen jellegű teszteken. Az AnTuTu most közzétette a novemberi toplistáját, ráadásul nem csak a csúcsmobilokat, hanem a középkategóriás telefonokat is rangsorolták.

Az itt látható listázás a november 1. és 30. közötti méréseket foglalja össze, kezdjük a prémium kategóriával! A zászlóshajó szegmensben az Asus ROG Phone II viszi a prímet, a nyomában pedig egy rakás OnePlus, valamint egyetlen Realme telefon liheg.

A lista 7. helyére azért odafért egy Redmi készülék is, a K20 Pro Premium Edition, míg Samsung mobilokat csak az utolsó két pozícióban találni, ezek a Samsung Galaxy Note 10+ variánsai, az egyik Qualcomm Snapdragon 855, a másik Exynos 9825 lapkakészlettel és 5G modemmel rendelkezik. Az első 10 helyet egyértelműen a Snapdragon chipsetek uralják, az egyetlen más gyártótól származó konstrukció az a Galaxy Note 10+ 5G-s kiszerelésében lévő Exynos lapka.

A középkategóriás szegmens koronázatlan királya a Redmi Note 8 Pro, amelynek belsejében egy MediaTek Helio G90T lapkakészlet végzi a számítási feladatokat. Remélhetőleg a hangos ellentábor most egy kicsit elnémul, és feldolgozza a tényt, hogy a tajvaniak már régóta képesek kompetens chipsetek előállítására. Az Oppo Reno 2 megelőzi a Xiaomi Mi 9T-t és a Samsung Galaxy A80-at, a némileg gyorsabb grafikus gyorsítónak köszönhetően. A Reno 2 burkolata alatt a Snapdragon 730G, míg a másik kettő borítása alatt a G utótag nélküli processzor húzza az igát. A további helyezéseknél csupán Snapdragon processzorokat látni, 712-vel, 710-zel, valamint 675-tel felszerelt készülékek vannak a lista végén.

Az AnTuTu csapata külön kiemelte: ahhoz, hogy egy készülék bejusson az első 10 helyezett közé, mindenképpen egy erőteljes lapkakészlet, valamint villámgyors, UFS háttértár szükségeltetik. Egy kétcsatornás UFS tároló határozottan megnöveli egy adott készülék esélyét a jó pontszámra. A fenti adatok csupán a novemberi időszakra érvényesek, és mivel mostanában volt néhány igazán érdekes debütálás, könnyen előfordulhat, hogy a decemberi összesítés teljesen másképp fog festeni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid