Csupán egy kontinensen kerül Exynos lapka a Samsung Galaxy S11-be

0

A Samsung Galaxy S11 mobilok kétféle processzorral kerülnek majd a boltok polcaira, attól függően, hogy melyik régióban értékesítik őket. Ez eddig sem volt újdonság, hiszen nagyjából minden dél-koreai zászlóshajó esetében így történt az elmúlt években. A legújabb információk szerint azonban csak egyetlen kontinensen szerelnek Exynos 990 chipsetet az új csúcsmodellekbe, mindenhol máshol Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet végzi majd a számításokat a telefonokban.

A hírek forrása egy dél-koreai médiaorgánum, a The Elec, amelynek értesülései szerint csupán Európában lesznek olyan balszerencsések a vásárlók, hogy Exynos lapka kerüljön az általuk vásárolt Samsung Galaxy S11-be. Általában az Egyesült Államok, Kína és Japán kapja meg a Snapdragon procis verziót, mivel ezekben a régiókban olyan 4G hálózatok vannak, amelyeket jobban támogatnak a Qualcomm által gyártott modemek. Viszont most az öreg kontinenst leszámítva mindenhol Snapdragon lapka kerül a csúcstelefonba, és még a Samsung hazája, Dél-Korea sem kivétel. Ezt a döntést mondjuk nehéz lehetett meghozni, hiszen komoly presztízse van annak, ha a saját gyártmányú telefonban saját vas van a “saját” piacon. És vajon miért jutottak erre a Samsung fejesei?

A The Elec forrásai szerint a vezetőség úgy vélte, hogy a két lapkakészlet közötti különbség túl nagy. Ezt persze sosem fogják beismerni hivatalos csatornákon keresztül, de ha emlékeztek, a saját fejlesztésű processzormagokkal már így is felhagyott a tech gigász. A The Elec értesüléseit persze szintén nem erősítették meg hivatalos forrásból, szóval nem érdemes rá mérget venni egyelőre. Mondjuk nekünk teljesen mindegy, mi úgy látszik, továbbra is az Exynos chipsetet fogjuk kapni, akár igaz a szóbeszéd, akár nem. A hírekhez az is ad némi pikantériát, hogy a Samsung hivatalosan is tárgyalásokba kezdett a tajvani MediaTekkel, és a jövőben bizonyos alsó és középkategóriás telefonjaiban már azok 5G modemmel szerelt chipjei zakatolhatnak majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid