Az Apple beismerte: ezért nincs iMessage az Android telefonokra

0

Nemrég számoltunk be arról egy kutatás kapcsán, hogy az amerikai tinédzserek sok esetben kiközösítik azokat a társaikat, akik nem iPhone-t használnak. Ezt a megkülönböztetést az iMessage csevegő is felerősíti, ami nem érhető el Androidra, de nem hardveres vagy szoftveres korlátok miatt.

Az Epic Games és az Apple között folyó per során egy érdekes dologra derült fény. Már 2013-ban felmerült annak a lehetősége, hogy az iMessage csevegőt Android rendszerre is kiadják, és akkor zökkenőmentesen működött volna a két platform felhasználói közötti kommunikáció, de az almás vállalat vezetői elzárkóztak ettől. Stratégiai döntésről volt szó, így akartak minél több embert az ökoszisztémán belül tartani. Az Apple szoftverfejlesztési vezetője a vallomása során hozzátette:

“Ha az iMessage Androidra is elérhető lenne, akkor nem lenne többé akadálya annak, hogy az iPhone-os családok androidos telefonokat adhassanak gyermekeiknek.”

Tehát nem akarták az Apple-nél, hogy az iPhone-t használó szülők Android telefont vásárolhassanak a gyermekeiknek.

Mindez persze nem annyira meglepő, az Apple mindig is arra törekedett, hogy bezárja a felhasználókat a saját ökoszisztémájába, és ezt a törvények lehetővé is teszik számukra.

Visszatérve az üzenetküldésre: Ha egy iPhone-t használó társaság iMessage-en keresztül kommunikál, akkor Androidról csak SMS-alapú üzenetekkel lehet ebbe becsatlakozni, így a legtöbb iMessage-funkció nem lesz elérhető, és a program az androidos üzeneteket más színnel jelöli (kék helyett zölddel). Ez sok esetben kirekesztéshez vezet az amerikai iskolákban, ahol a legtöbb diáknak iPhone-ja van. A “green bubbles” jelenség egy létező probléma (főként az USA-ban), és annyit jelent, hogy lenézik azokat, akiknek zöld buborékban jelennek meg az üzeneteik (vagyis nem iPhone-t használnak).

Néhány friss példa Twitterről:

“Samsungot szeretnék, de a zöld buborékok a szegényeknek valók. Szóval gondolom bármelyik újabb iPhone modell jó lesz.”

“Azok a zöld buborékok iMessage-en…”

“Durva hajléktalan embereket iPhone-nal látni” “Még a hajléktalanok sem elégszenek meg a zöld buborékokkal”

“Ezek a zöld buborékok elrontják a csoportos beszélgetéseket.”

“Ne legyél makacs és csak vegyél egy iPhone-t. Mi, normál emberek, akiknek már iPhone-ja van, nagyra értékelnénk.” “Már unom látni a zöld buborékokat lol”

“Ah! Az egyetlen problémám az a sok szívatás, amit a zöld buborékok küldéséért kapok.”

“Egy srác zöld buborékkal üzent nekem… ez volt az első és az utolsó hibája.”

 

Egy friss kutatás szerint 10-ből csak 1 tini használ Android készüléket az USA-ban, vagyis működik az Apple stratégiája.

Via AndroidAuthority, AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid