Az Apple élőben próbálta meg lejáratni az Androidot

0

Tegnap zajlott le az Apple fejlesztői konferenciája, ahol a saját újdonságaik bemutatása mellett még arra is szakítottak egy kis időt, hogy beszóljanak a riválisnak, és szóvá tegyék a lassan terjedő Android frissítéseket.

A WWDC 18-as esemény mindig érdekes, még akkor is, ha az ember nem Apple terméket használ. A notch és az Animoji példája is tökéletesen mutatja, hogy ha ők valamit kitalálnak, akkor az terjed mint az influenza. A bemutató főleg az iOS 12-ről, és annak újításairól szólt, ám másra is kitértek.

Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztési üzletágának elnöke prezentálta a legfrissebb adatokat, amelyek nem túl hízelgőek a konkurenciára nézve. A kivetítőn megjelenített adatok szerint az Apple termékek 81%-a futtatja a legújabb OS-t (iOS 11), ami több, mint egy milliárd készüléket jelent.

Ezzel szemben az Android 8.x (Oreo), mindössze a készülékek 6%-án elérhető, ami lássuk be, valóban nem túl acélos (az adatok egyébként helyesek, hiszen a május eleji statisztika szerint 5.7%-os volt az Oreo aránya).

Az összehasonlítás viszont teljesen értelmetlen, hiszen ennek az eltérésnek rengeteg oka van. Androidos telefont vehetünk 20-30 ezer forintért is újonnan, amit utána valószínűleg elhanyagol majd a gyártó, míg az Apple-nek a közel 4-éves iPhone 6-os mobilja még jelenleg is 100 ezer Ft körül kapható.

Persze mellettük is lehet érvelni, hiszen még az Androidos csúcsmobilok is csak 2 éves szoftvertámogatást kapnak általában, míg az Apple mobiljainál 4-5 évről beszélhetünk. Nyilván sokkal könnyebb dolguk van, de ez lényegtelen. Azzal azonban úgyis mindenki tisztában van, hogy az almás termékeknél a frissítés árát is megfizettetik velünk.

Forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid