Az Asus bemutatta első Android Go mobilját

0

Az Android Go operációs rendszert kifejezetten belépőszintű hardverrel bíró okostelefonokra fejlesztették ki, amelyeket elsősorban a fejlődő piacokon kívánnak értékesíteni a gyártók. Egyre több manufaktúra mutatja be a pehelysúlyú szoftverrel ellátott készülékét, amelyek közül a legújabb a sorban a tajvani Asus. És hogy miért érdekes az újdonság? Többek között azért, mert Európában is kapható lesz.

ZenFone Live L1 – ezt a nevet kapta a keresztségben a frissen leleplezett mobiltelefon. Hivatalosan Indonéziában lett bemutatva, de ahogyan a bevezetőben is előre bocsátottuk, a vállalat hivatalos nyilatkozata szerint a készülék az öreg kontinensen is kapható lesz, bár ennél többet nem árult el a tajvani cég. A telefon Indonéziában valamikor május közepe felé lesz megvásárolható, egy jelenleg még nem ismert áron, bár az szinte borítékolható, hogy nem lesz egy veszélyes összeg. Ami a specifikációkat illeti, elég jól összerakott kis masina képe rajzolódik ki lelki szemeink előtt.

5.5 colos 1440×720 felbontású IPS képernyőt kapunk, 18:9 képaránnyal, 13 megapixeles elsődleges kamerát, valamint egy 5 megapixeles szenzort az előlapon. Utóbbi a gyártó állítása szerint alkalmas az arcfelismeréses kijelzőfeloldásra.

Az okostelefon belső erejét egy négymagos Qualcomm Snapdragon 425 processzorból nyeri, amelynek órajele 1,4 GHz. A háttértár kapacitása minden esetben 16 GB,  az operatív memória pedig kiszereléstől függően lehet 1 vagy 2 GB RAM. Az előbbi változat kapja meg az Android Go rendszert, míg a másodikon normál Android 8.1 Oreo fut, már az első bekapcsolástól kezdve. A telefon akkumulátorának kapacitása 3000 milliamperóra, és a készülék támogatja két SIM kártya egyidejű behelyezését, ám szerencsére nem egy hibrid aljzatról van szó, így a harmadik slot segítségével a belső tárhelyet akár 2TB-tal is bővíthetjük.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid