Az ASUS megvenné a bajban lévő HTC-t

0

Elég komoly bajban van a HTC, a One M9 ugyanis megbukott a piacon, és a gyártó részvényeinek árfolyama zuhanásba kezdett. Persze temetni azért még nem kell a tajvani céget, mert az ASUS-nak talán komoly tervei vannak velük kapcsolatban.

A HTC One M9 március 21-én jelent meg, és azóta 47%-ot csökkent a cég részvényárfolyama. Március 20-án még 4.59 dolláron jegyezték a papírokat, mostanra azonban 2.44 dollárig zuhant az értékük, tehát majdnem megfeleződött. A fő ok természetesen az, hogy nagyon rosszul fogy az új csúcsmobil, az M8-ból és az M7-ből is jóval többet adtak el egy, illetve két évvel korábban, pedig ezek sem voltak azért túlzottan sikeresek.

htc-arfolyam

A HTC részvények árának alakulása a One M9 megjelenésétől mostanáig

A legtöbben azt kifogásolják az M9-cel kapcsolatban, hogy külsőre szinte semmit sem változott az elődeihez képest. Ráadásul az első tesztek alapján nem teljesít túlzottan jól a készülék 20 megapixeles hátlapi kamerája, pedig papíron ezen a téren történt a legkomolyabb előrelépés.

HTC-One-M9-official-3

Persze nem most kezdődött a HTC hanyatlása, 2011-ben még 33.8 milliárd dollár volt a vállalat értéke, ami mostanra 2 milliárd dollárra csökkent. De ami a HTC-nek rossz, az másnak pont kapóra jöhet, hiszen a jelenlegi helyzetben sokkal kedvezőbb áron lehet felvásárolni a céget.

Az ASUS elnöke, Johnny Shih nemrég azt nyilatkozta egy kérdésre válaszolva, hogy gondolkoznak a HTC felvásárlásán. Ebből persze még nem lehet komoly következtetéseket levonni, de azét van rá reális esély, hogy egyezségre jut a két tajvani vállalat.

Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid