Az eddigi legmagasabb pontszámot kapta kamerára a Xiaomi 108 MP-es telefonja

0

Nemrég debütált a Xiaomi CC9 Pro, illetve annak nemzetközi változata, a Xiaomi Mi Note 10, amelyek a világ első 108 MP-es penta kamerával szerelt mobiljai. Óriási felbontás, rengeteg szenzor, de vajon érnek ezek valamit a valóságban? A DxOMark csapata szerint igen!

A kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark górcső alá vette a CC9 Pro “prémium” verzióját, és arra a megállapításra jutott, hogy nem igazán van most ennél jobb kamerás mobil a piacon. A telefon ugyanis 121 pontot kapott összességében, ami az eddigi legmagasabb eredmény, és így holtversenyben az első helyen áll a készülék a Huawei Google-mentes nagyágyújával, a Mate 30 Pro-val. Íme az aktuális toplista:

Többek között olyan mobilokat előzött be a Xiaomi középkategóriás kamerabajnoka, mint az iPhone 11 Pro Max, a Galaxy Note 10+ vagy a Huawei P30 Pro. Erre a bravúrra az alábbi kamerakészlettel volt képes a telefon.

Részletek:

  • Nagyméretű, 1/1,33″-os 108 MP-es Samsung ISOCELL Bright HMX szenzor f/1,69 rekeszértékkel, négytengelyű OIS-szel, 4 az 1-ben pixelösszevonással (1,6μm, 27 MP)
  • 5 MP-es ultra telefotó lencse 5x-ös optikai és 10x-es hibrid zoommal, négytengelyű OIS-szel, f/2,0 rekeszértékkel
  • 12 MP-es telefotó kamera 2x-es optikai zoommal, 1,4μm nagyméretű pixelekkel portréfotókhoz
  • 20 MP-es, 117 fokos ultraszéles látószögű kamera f/2,2-es rekeszértékkel
  • 2 MP-es makró kamera 2 és 10 cm közötti távolságról való fotózáshoz, szupermakró képesség 1,5 cm-ről

Videós teszt:

Csak hogy két érdekességet említsünk, a CC9 Pro óriási méretű, 1/1,33″-os, 108 MP-es főszenzora a pixelösszevonással kiváló 27 MP-es éjszakai fotókra képes, és a két telefotó kamera révén a zoom is az egyik legjobb. Az alábbi képen jól látható, hogy mennyivel élesebb zoomolt fotóra képes a Xiaomi telefonja, mint a Mate 30 Pro vagy a Note 10+ 5G.

A teljes részletes teszt itt olvasható angolul, van rengeteg példa fotó és videó is. Egyébként a prémium változat és a normál kiadás között mindössze annyi a különbség kamerában, hogy az egyiknél 7 tagú, a másiknál pedig 8 tagú lencse van a főszenzor előtt.

További infók a mobilról, és vásárlási lehetőség az alábbi cikkben:

 

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid