Az Egyesült Királyságban is tiltást kapott a TikTok

0

Az USA-ban, Kanadában, Belgiumban és az Európai Biztottság körein belül meghozott hasonló döntést követően az Egyesült Királyságban is megtiltották a TikTok használatát a kormányzati eszközön. A döntés hátterében biztonsági okok állnak, a tilalom azonnali hatállyal életbe lép.

Oliver Dowden, a kabinetiroda minisztere a következőket nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

Az érzékeny kormányzati információk biztonságának elsőbbséget kell élveznie, ezért mostantól ezt az alkalmazást betiltjuk a kormányzati eszközökön. A többi adatgyűjtő tevékenységet végző alkalmazást is folyamatos felülvizsgálat alá helyezzük.

A nyilatkozat alapján egyértelmű, hogy a TikTok tiltása csupán a kezdet, és akár további applikációk is a sorsára juthatnak.

A TikTok kapcsán közismert, hogy a felhasználói adatokat az alkalmazáson kívül is gyűjtik, és ez ad okot az aggodalomra több nyugati ország számára.

Természetesen a tiltás kizárólag a munkára használt, érzékeny információkat tartalmazó, kormányzati eszközökre vonatkozik, a hivatali alkalmazottak továbbra is azt csinálnak a személyes okostelefonjaikon, amit csak akarnak, telepíthetik rájuk a TikTokot is.

A videós platform szóvivője azt nyilatkozta, hogy megpróbálnak valamit kitalálni a brit kormánnyal közösen, mert úgy vélik, hogy a tiltás alapja egy olyan tévhit, amelynek szélesebb körű geopolitikai eredete van. Ebben szerintük sem a brit felhasználóknak, sem a TikToknak nincs semmilyen szerepe.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid