Végleg kinyírják a Google Glass-t

0

A Google lassan 11 éve jelentette be okosszemüveg projektjét a nyilvánosság előtt, majd a gyártó igyekezett megtenni mindent, hogy népszerűsítse a Google Glass néven ismertté vált, tagadhatatlanul futurisztikus eszközt. Sajnos a termék messze nem volt tökéletes, az 1500 dolláros vételár pedig még kevésbé hozta meg az emberek kedvét. A hétköznapi felhasználók közötti terjesztést már régen kaszálták, de vállalati célra továbbra is meg lehetett vásárolni a szemüveget. Ennek azonban most vége, és hamarosan a támogatása is teljesen megszűnik.

A Google Glass vállalati kiadása 2017-ben indult útjára, ezt a verziót azok az emberek használhatták, akik munkájuk közben képesek voltak hasznosítani az általa biztosított kiterjesztett valóságot. Ezek a modellek könnyebbek és valamivel tartósabbak voltak, mint az eredeti modell, és az aksijuk is valamivel tovább bírta. Két évvel később a keresőóriás kiadta a Google Glass Enterprise Edition második generációját, és céges környezetben volt, ahol tényleg jó hasznát látták a kütyünek.

Példának okáért a mezőgazdasági berendezések gyártásával foglalkozó AGCO képes volt 25 százalékkal csökkenteni bizonyos termékek gyártási idejét. Biztosan dicsérték a cég munkatársai az eszközt, de ez úgy látszik, nem volt elég a Google számára.

Ugyanis a minap bejelentették, hogy megszüntetik a második generációs Google Glass Enterprise Edition forgalmazását, ami egyébként 999 dolláros (~373 ezer Ft) áron volt eddig kapható. Egy hivatalos közleményben megköszönték a partnereknek az együttműködést, a fejlesztőknek pedig a készülékbe vitt innovációt. Tudatták, hogy 2023. március 15-tel véget ért a szemüveg értékesítése. A támogatást ugyan folytatják, de csak ez év szeptember 15-ig.

A vállalatok továbbra is használhatják a készüléket, habár nem lesz támogatás, azok ugyanúgy működőképesek maradnak. És akkor ezzel vége, a Google feladta az okosszemüvegek készítését? Erről állítólag nincs szó, a vállalat még mindig érdekelt a kiterjesztett valósággal kapcsolatos termékekben.

Tavaly például az I/O konferencián előzetesen bemutattak egy olyan szemüveget, ami képes volt valós időben fordítani a megfigyelt szövegeket, az eredményt pedig azonnal megjelenítette a készülék beépített kijelzője. Nyilván egy ilyen eszköz kevésbé tűnik nagy dobásnak, mint a Google Glass, de talán a gyártó úgy döntött, lassít egy kicsit, és kisebb léptékekben gondolkodik, elvégre egyszer már megégették magukat ezzel a termékkategóriával.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid