Az egyik legolcsóbb 5G mobil lett a Huawei Enjoy Z 5G

0

Tavaly sokan azt jósolták, hogy az idei év a megfizethető 5G telefonok éve lesz, és bizony nem tévedtek sokat, mert egyre több olyan mobil kerül fel a palettára, amelyekért már nem kell egy vagyont kifizetni, mégis biztosítják a hozzáférést az új generációs telekommunikációs hálózatokhoz. Az egyik ilyen a Huawei Enjoy Z 5G, ami sokban hasonlít a nagyjából egy héttel ezelőtt bemutatott Honor X10 5G-hez, de annál lényegesebben olcsóbb.

A telefon képernyője 6,57 colos, a felbontása pedig Full HD+, mint ahogyan manapság már megszokott, ám a kijelző képfrissítési rátája ezúttal eléri a 90 Hz-et, ami sokkal folyamatosabb megjelenítést tesz lehetővé, mint a hagyományos 60 Hz-es panelek. A 20:9 képarányú kijelzőn egy esőcsepp alakú szenzorsziget ad otthont az előlapi a kamerának, amelynek felbontása 16 megapixel. Megjelenítő alá szerelt ujjlenyomat-olvasóra már nem tellett, ezt most a telefon keretén találni, egészen pontosan a jobb oldalon.

A készülék hátoldalán egy 48 megapixeles kamerára lehetünk figyelmesek, ám nem ez az egyetlen képrögzítő modul, találunk még itt egy 8 megapixeles ultraszéles látószeggel felvértezett érzékelőt, plusz egy 2 megapixeles makró egységet is, amivel már 4 cm-ről is remek képeket lehet készíteni a különböző tárgyakról és felületekről.

A mobil belsejében egy MediaTek Dimensity 800 lapkakészlet dolgozik, amely mellé kiszereléstől függően kerülhet 6 vagy 8 GB RAM, illetve 64 vagy 128 GB háttértár, utóbbi a Huawei saját fejlesztésű NM kártyái révén bármikor bővíthető.

A Huawei Enjoy Z 5G EMUI 10.1 rendszert futtat, amelynek szoftveres alapjait az Android 10 operációs rendszer szolgáltatja, viszont továbbra is Google Szolgáltatások nélkül. Ami az akkumulátort illeti, egy 4000 mAh kapacitású telep található a készülék belsejében, amelyet 22,5 wattos kábeles gyorstöltéssel is lehet táplálni.

A Huawei Enjoy Z 5G kapható lesz fekete, kék, illetve rózsaszín árnyalatokban, és már előrendelhető Kínában. A legolcsóbb variáns, amiben 6 GB RAM és 64 GB háttértár található, 238 dollárnak megfelelő helyi valutáért vihető (~75.500 Ft). A 6/128 GB-os kiszerelésért 266, míg a legerősebb, 8/128 GB-os kiadásért 308 darab zöldhasú pénzt kell leszurkolni. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs hír, de nem lennénk meglepve, ha hamarosan arról is szót ejtene a kínai gyártó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid