Az EU-ba is eljuthat a Meta új közösségi oldala, a Threads

0

Mi is szemmel tartottuk a Threads pályafutását, ami elég jól indult, hiszen mindössze 5 nap alatt 100 millió felhasználóra tett szert, és azonnal a Twitter – vagyis most már X – egyik legnagyobb kihívójává vált. A szintén elsősorban szöveges tartalmak megosztására szakosodott közösségi felület elég hamar kifulladt, ám a Meta nem adta fel a platformot, új funkciókat adott hozzá, és most úgy hírlik, további régiókban is elérhetővé tehetik.

Mint ahogyan azt tudjátok, Európában eddig nem volt mód a Threads használatára, legalábbis kerülőutak nélkül. Nyilván, aki nagyon akarta hozzáférhetett, de ehhez a legtöbb esetben trükközni kellett – VPN-nel és társaival. Mint ahogyan a The Wall Street Journal jelentéséből kiderül, Mark Zuckerberg és vállalata azt tervezi, hogy még idén hozzáférhetővé teszi a felületet az európai felhasználók számára. Amennyiben valóban így alakul, ez lesz a platform legjelentősebb piaci terjeszkedése azóta, hogy útjára indult.

Az EU szigorú szabályokkal óvja a fogyasztókat, és a hatóságok igyekeznek a legalaposabban megvizsgálni azokat az alkalmazásokat, és szolgáltatásokat, amelyeket a tagállamok polgárai használatba vesznek, és ez különösen igaz a közösségi médiára. Amikor startolt a Threads, nem teljesen felelt meg az európai szabályoknak, például hiányzott belőle az a lehetőség, hogy a felhasználók törölhessék a fiókjukat anélkül, hogy az Instagram profiljukat is meg kellene szüntetniük. Azóta ez egyébként bekerült az elérhető opciók közé.

Az európai terjeszkedést kifejtő jelentés szerint a Meta még arra is lehetőséget adna az európai felhasználóknak, hogy profil nélkül, szimplán hírek és tartalmak fogyasztására használhassák a felületet, ezzel a lehetőséggel ráadásul további szabályozási problémát is orvosolna a vállalat. Egyébként éppen itt van a bökkenő, mert azt egyelőre nem tudni, hogy ez csak egy opció lesz, vagy a közösségi platform felhasználásának egyetlen módja.

A The Wall Street Journal cikke szerint az uniós terjeszkedés 2024-re további 40 millióval bővítheti a havi aktív felhasználói bázist. Mark Zuckerberg, a Meta vezetője októberben azt nyilatkozta, hogy a Threads egyelőre csak 100 millió aktív havi felhasználóval bír, de szerinte néhány éven belül ez egymilliárd főre növekedhet. Ahhoz, hogy ezt az ambiciózus célt elérjék, nyilván terjeszkedni kell. Azt egyelőre nem tudni, hogy decemberben napra pontosan mikor indul majd a Threads az EU-ban, ennek hivatalos bejelentése még várat magára.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid