Az Instagram Favorites funkciója nagyobb irányítás ad majd a hírfolyam felett

0

A legtöbb közösségi média felületen valamilyen algoritmus szabályozza azt, hogy a felhasználó milyen tartalmakkal találkozhat a hírfolyam görgetése közben. Ezek a szoftveres megoldások sokszor megnehezítik a tartalmakat készítőknek, hogy eljussanak a követőikhez, emellett a felhasználók szabadságát is korlátozzák, akik nem mindig a számukra érdekes posztokkal találkoznak az adott oldalon. Mindezek tükrében rendkívül szimpatikusnak tűnik az Instagram Favorites nevű, fejlesztés alatt álló funkciója, amelynek köszönhetően nagyobb beleszólásunk lehet abba, hogy mit látunk görgetés közben.

Alessandro Paluzzi a Twitteren tett közzé képernyőképeket az Instagram készülőfélben lévő “Favorites”, vagyis “Kedvencek” funkciójáról, ami némileg visszaadja az emberek kezébe a hírfolyam feletti irányítást.

Paluzzi szerint az új opció lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók bizonyos profilokat előnyben részesítsenek, így azok megosztásai előrébb kerülnek majd a hírfolyamban. Magyarul nem kell többé átrágni magunkat a rengeteg érdektelen poszton, hogy megtaláljuk a számunkra fontos megosztásokat.

Jelenleg az oldal olyanok alapján dönti el, hogy mi kerüljön a feededbe, mint az adott poszt közzétételének időpontja, az interakciók száma és hasonlók. Amennyiben már most szeretnéd valamelyest irányítani, hogy mi jelenjen meg nálad, a következő lehetőségeid vannak:

  • Ki tudod választani a közeli barátaidat, az általuk publikált képek és videók előnyben részesülnek majd, és sűrűbben/hamarabb megjelennek a hírfolyamodban, legalábbis az Instagram ezt állítja.
  • El lehet némítani a profilokat, így nem látod az általuk közzétett dolgokat, viszont nem kerülnek letiltásra.
  • A számunkra nem tetsző posztokat is el lehet rejteni, és ez alapján az Instagram algoritmusa igyekszik a hasonló tartalmakat ritkábban mutatni.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid