Hivatalos a Realme Band 2

0

A fitneszkarkötők között tagadhatatlanul a Xiaomi Mi Band sorozatba tartozó eszközök a legnépszerűbbek, de azért akadnak más gyártók is, akik szeretnének hasonlóan jól felszerelt és baráti áron kapható terméket letenni az asztalra. Pontosan ilyen a most bemutatott Realme Band 2, ami a korábbiakhoz képest nagyobb képernyőt, megnövelt nagyságú akkumulátort, és egy a Honor Band 6 formatervére erőteljesen hajazó külső kialakítást kapott.

A külsőt tekintve az újdonság sokkal inkább hasonlít egy okosórára, mint egy okoskarkötőre, mivel egy egészen méretes, 1,4 colos, 320 x 167 pixel felbontású színes, érintésérzékeny megjelenítővel büszkélkedhet, amelynek maximális fényereje 500 nit. Az újdonság több, mint 50 számlapot támogat, de egyéni tervezésűeket is készíthetünk, mindössze egy képet kell feltölteni a párosított okostelefonról.

Megkapjuk a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciókat, tehát elérhető a pulzusmérés, az erre alapuló alvásmonitorozás, van lépésszámlálás, ezeken kívül a készülék figyelmeztet, ha mozogni kellene vagy folyadékot fogyasztani. Újdonságnak számít viszont a stresszmérés, valamint a kifejezetten hölgyek részére fejlesztett egészségkövetés, illetve a véroxigénszint-mérés.

A Realme Band 2 immáron 90 különböző sport üzemmódot támogat, ami azért nagy szó, mert az előző generáció csupán tizedennyi, vagyis 9 edzésmódot kínált. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy amikor megvásároljuk a készüléket, akkor még csak 14 sport üzemmód lesz benne, a többit egy frissítést teszi majd kicsivel később elérhetővé.

Az okoskarkötő rendelkezik okosotthon vezérlési opcióval, amelynek segítségével a vállalat témába vágó termékeit közvetlenül tudjuk irányítani, anélkül, hogy az okostelefont elő kellene venni.

Ezenkívül említést érdemelnek még a mondhatni klasszikus funkciók, mint a zenevezérlés, a kamera irányítása, az időjárás-előrejelzés, az ébresztés, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy a készülék 50 méter mélységig vízálló. A vezeték nélküli kapcsolatokat egy Bluetooth 5.1 modem biztosítja, amely a Goodix Bluetooth Low Energy chipjére épül. A Realme promóciós anyagait idézve ez a komponens rendkívül megbízható, nagy sebességű kapcsolatot kínál, ultraalacsony fogyasztás mellett. A karkötő bármilyen olyan készülékkel párosítható, amely legalább Android 5.1 vagy iOS 11 operációs rendszert futtat, kezelésére pedig ott lesz a Realme Link alkalmazás.

A Realme Band 2 mobilitását a burkolat alatt található 204 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely a gyártó állítása szerint képes akár 12 napig is működtetni a készüléket. Az akkumulátorral és mindennel együtt mindössze 27,3 grammot nyom a kütyü, amelyet csupán egyetlen árnyalatban, szürkében tudunk megvásárolni, viszont a szíjakat többféle színben is kérhetjük.

Malajziában indul a Realme Band 2 forgalmazása, ahol helyi pénzből átszámítva 40 dollárért, vagyis megközelítőleg 12 ezer forintért lehet majd megvásárolni szeptember 20-tól. Azt egyelőre nem tudni, hogy más piacokon is forgalomba kerül-e a karkötő.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid