Az LG bemutatta új felhasználói felületét

0

Az LG bemutatta saját felhasználói felületének legújabb változatát, ami az LG UX 9.0 nevet viseli. Az interfész még letisztultabb, kifinomultabb, hasznos vezérlési lehetőségeket helyez a képernyő aljára, és persze egy rendszerszinten működő sötét módot is kapott. A felület ígéretesnek tűnik, ám egyúttal némileg a Samsung szoftverére hajaz, utóbbiról mindenki döntse el, hogy ez most pozitív vagy negatív tényező.

A koreai gyártó úgy tárta elénk az új rendszert, mint a legújabb szoftverfrissítést, amelyet kifejezetten az LG G8X ThinQ-hoz optimalizáltak. Minden megújult állításuk szerint, a galériától kezdve a zenelejátszóig. Az LG G8X egyébként a vállalat legújabb csúcskategóriás okostelefonja, ami egy tok segítségével két kijelzős csodamasinává alakítható. Azt egyelőre nem tudni, mennyire életképes és hasznos ez az elképzelés, az viszont tuti, hogy jóval strapabíróbb, mint a jelenlegi hajlítható kijelzős készülékek.

Visszatérve a szoftverre: az éjszakai mód funkció segítségével sötétíthetőek a hátterek, ráadásul a funkció a rendszer teljes egészében elérhető. A tárcsázó alkalmazás is újra lett szabva, a gombokat némileg közelebb hozták az alsó részhez, így könnyebben elérhetőek, és az applikáció is gördülékenyebben használható. Az Üzenetek alkalmazás nagyobb lett, a kapcsolatok csoportba rendezhetőek, és mivel megnőtt a méret, könnyebb belekattintani a különböző mezőkbe. Az Óra alkalmazás is új külsőt kapott, sokkal merészebb színekkel, és még kifinomultabb kidolgozással. A Galéria alkalmazás immáron jóval átláthatóbb, jól elkülönített szekciókkal. A Zene applikáció külseje letisztultabb és modernebb lett. Az LG interfésze szemlátomást sokat merít nagy konkurense, a Samsung One UI felületéből, de mivel a piac nagyjából egy irányba tart, ez annyira nem szokatlan.

Az LG egyelőre nem osztott meg részleteket azzal kapcsolatban, hogy mikor és mely készülékek kapják meg az új felületet a fentebb említett zászlóshajón kívül, de a G8 ThinQ és a V50 ThinQ modellekre egész biztosan elérhető lesz. Nektek mennyire tetszik a dél-koreai gyártó felhasználói felületének újraszabott verziója?

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid