Az LG és a Sony is inkább az olcsóbb mobilokra koncentrálna

0

Egy friss jelentés szerint az LG, a Sony és az Acer is sokkal nagyobb hangsúlyt fektet majd a belépőszintű, illetve a középkategóriás mobilokra. Ennek az a legfőbb oka, hogy az említett gyártók csúcsmobiljai nem fogynak elég jól.

A Sony nemrég leplezte le a középkategóriás Xperia M4 Aqua mobilját, ami valóban komoly specifikációkat vonultat fel viszonylag elfogadható áron. Nem sokkal előtte pedig a belépőszintű Xperia E4-et is megismerhettük, ami szintén korrekt kis készüléknek tűnik.

sony-xperia-e4-header

A japán gyártó következő csúcsmodellje, az Xperia Z4 csak valamikor nyáron mutatkozik majd be, és ez mindenképpen egy lassított tempót jelent, hiszen korábban fél évente adtak ki új zászlóshajót.

Az LG egy nagyon komoly készüléket tett le az asztalra a G2 személyében, és a G3 is egész jól sikerült, de egyikkel sem robbantottak bankot, így náluk is logikus lépés lehet az olcsóbb készülékek előtérbe helyezése. Ettől még persze maradnak a zászlóshajók is, a G Flex 2 nagyon sok szempontból egyedülálló lett, a G4 pedig hamarosan megérkezik, talán valamikor áprilisban.

Az Acer a legalsóbb szegmens erősítésén dolgozik, állítólag a fejlődő országokat szeretnék meghódítani kifejezetten olcsó mobiljaikkal.

Egyébként nem minden gyártónak vannak problémái a méregdrága csúcsmobilok értékesítésével. Az Apple 74.5 millió iPhone-t adott el a tavalyi utolsó negyedévben, amivel átvették a legnagyobb mobilgyártó szerepét. A Samsung ezalatt lecsúszott a második helyre, de hamarosan megkezdik a Galaxy S6 modellek értékesítését, ami az előrejelzések szerint nagyon jól fog fogyni, már most 20 millió darabot rendeltek elő a szolgáltatók, hogy felkészüljenek a rohamra.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid